Lukko mukana Special Hockey -turnauksessa Turussa 12.-13.11.
Julkaistu: 02.11.2022 13.00

Lukko mukana Special Hockey -turnauksessa Turussa 12.-13.11.

Erityislapsille ja -nuorille tarkoitettu Special Hockey -toiminta on viime vuosina saanut yhä enemmän jalansijaa kotimaisten jääkiekkoseurojen juniorityössä. Sen tunnettavuutta halutaan nostaa entisestään muun muassa eri paikkakuntien välisillä pelitapahtumilla.

Kauden 2022-2023 ensimmäinen isompi Special Hockey -turnaus järjestetään Turussa marraskuun toisena viikonloppuna 12.-13.11. samaan aikaan pelattavan Karjala-turnauksen kanssa. Miesten maajoukkueiden näyttämönä on Turkuhalli, Gatorade Center. SH-joukkueet puolestaan kokoontuvat lauantaista sunnuntaihin Kupittaan jäähalliin Rajupaja Areenalle.

Rauman Lukko ry on luonnollisesti menossa mukana. Olimmehan vuonna 2018 ensimmäisenä liigaseurana käynnistämässä tätä matalan kynnyksen maksutonta harrastetoimintaa. Lukon SH-joukkueen vastuuvalmentajana alusta asti toiminut Joonas Välisalmi odottaa hienoa viikonloppua.

- Tästä tulee varmasti hyvällä tavalla jännittävä kokemus monelle. Aiemmin olemme tehteet joitakin pelireissuja päiväsaikaan, mutta nyt kun vielä yövytään kaupungissa, niin se antaa ihan uutta extra-latausta, Välisalmi sanoo.

Osa Lukon pelaajista on ollut joukkueen riveissä jo pidempään, osa vähemmän aikaa.

- Meiltä lähtee matkaan kymmenkunta innokasta peluria. Harjoitusrinkiin saatiin hiljattain muutama uusi tulokas, kun Raumalla järjestettiin lokakuussa erityinen Special Hockeyn promotapahtuma. He eivät kuitenkaan tähän turneeseen ennätä vielä osallistua.

Miten uskot tulevan turnauksen vaikuttavan lasten harrastusintoon ja motivaatioon?

- Onhan tämä upea tilaisuus ja vaihtelua oman porukan kesken pelailuun. Toivottavasti saavat lisävirtaa kiekkoharrastukseensa. Pääsemme lauantai-iltana katsomaan isolle areenalle Leijona-miehistön ja Tshekin välistä maaottelua, joten tästäkin syystä tulossa on takuulla mieleenpainuva reissu, valmentaja Välisalmi ennakoi.

Kupittaan turnauksen järjestelyistä vastaa Suomen Jääkiekkoliitto yhteistyössä Turun Palloseuran kanssa. TPS:n ja Lukon lisäksi mukana ovat Porin Ässät, Oulun Kärpät/KKP ja Helsingin IFK/Kiekko-Espoo. Maaottelutunnelmaa ja lisäväriä tapahtumaan tuo Ruotsista saapuva Sollentuna Dragons -joukkue.

Molempina päivänä kisataan yhteensä kuusi ottelua ja näistä yhden kesto on 45 minuuttia. Kukin ryhmä pääsee neljä kertaa jäälle tositoimiin.

- Mitään tulosurheilun tavoitteita ei tietenkään aseteta, sillä onnistumisen kriteerit mitataan aivan muilla tavoin. Tärkein ja vilpittömin palaute näkyy useimmiten suoraan pelaajien kasvoilta. Niistä välittyy parhaimmillaan onnistumisen tunne, yhteisöllisyys ja aito liikunnan ilo, Joonas Välisalmi summaa.

Joonas Välisalmi