Eurajoen Westinghouse Areena on Lukko Naisten uusi koti
Julkaistu: 28.04.2021 00.00

Eurajoen Westinghouse Areena on Lukko Naisten uusi koti

Lukon naiskiekkoilussa puhaltavat uudet tuulet, sillä joukkueen koti tulevalla Mestis-kaudella on Eurajoen Westinghouse Areena. Joukkueen ainoa tavoite on pikainen paluu Liigaan.

Myynti- ja seurapäällikkö Mikko Aikko mainitsi muutaman syyn siihen, että miksi joukkue siirtyy Eurajoelle.

- Eurajoki on 15 kilometriä lähempänä Poria ja siellä taas on hyvät koulutusmahdollisuudet. Toinen hyvä syy on yhteistyöseura Panelian Raikkaan tyttöjen lyhyempi matka harjoituksiin.

Joukkueen päävalmentaja Sami Piilikangas jatkoi hyviä syitä sille, että miksi Eurajoelle. Yhtenä on se, että joukkue saa Westinghouse Areenalta oman kopin sekä vakioidut jäävuorot.

- Tulemme tuunaamaan tuon aikanaan HC Satakunnalle tehdyn kopin oman näköiseksemme, siis sellaiseksi, että sitä voi sanoa kodiksi. Suunnitelmat ovat isot, mutta katsotaan mitä kaikkea saamme aikaan.

- Tärkeää on tietysti myös se, että pelaajat saavat kamansa vakiopaikoille. Arjen kannalta tämä on siis iso muutos, totesi Piilikangas.

Pelaajatilanne on hyvä

Piilikankankaan mukaan joukkueen ringissä on tällä hetkellä noin 20 pelaajaa ja viimeistään sateenvarjoseuroista Paneliasta, Laitilasta ja Uudestakaupungista tulee lisää. Ulkomaisista Ana Kahlhammer jatkaa Raumalla.

- Yhteistyö Panelian Raikkaan kanssa tulee näkymään viimeistään kesällä. Raikkaan lisäksi pelaajia pelaajia tulee myös muista alueen sateenvarjoseuroista. Turun suuntaan meidän ei kannata enää satsata, sillä on omia suunnitelmia.

Yhteistyöseura Panelian Raikas on siis myös Mestiksessä, mutta Piilikangas totesi, että joukkueet eivät kilpaile verisesti toisiaan vastaan.

- Meidän selkeä tavoitteemme on paluu Liigaan, kun taas Raikkaalla se on iskukykyinen Mestis-joukkue, Piilikangas totesi.

Joukkueen kokeneempaa kaartia edustavat maalivahti Johanna Niemi ja puolustaja Nea Kaukola totesivat molemmat, että on hienoa pelata, kun halli on aina täynnä.

- Pidän myös siitä, että saamme oman paikan, totesi Niemi.

- Eurajoella saamme varmasti yleisöä, sillä siellä on mökki lähes aina täynnä, totesi puolestaan Kaukola.

Joukkueen valmennukseen Piilikankaan avuksi tulevat Teemu Ekman ja Niclas Kiviö, mutta maalivahtivalmentaja on vielä haussa. Viime kaudella managerina toiminut Mikko Siivonen on puolestaan tulevalla kaudella joukkueenjohtaja.

Säkyläläinen Maija Koski odottaa jo intoa puhkuen tulevaa. Koski kertoi aloittaneensa jääkiekkoilun kuusivuotiaana ja lähinnä siksi, että äiiti pakotti.

- Yleensä kaikilla on joku sellainen tarina, että on halunnut aloittaa isoveljen perässä kiekkoilun, mutta mulla on sitten tuommoinen syy. No vakavasti puhuen tuohon aikaan Lännen Kiekkoon perustettiin tyttöjoukkue ja äiti sanoi, että sinä menet siihen, totesi Koski.

Kosken ura jatkui siten, että Säkylästä tie vei Panelian Raikkaaseen ja siellä vyölle kertyi pelejä C-ikäisten poikien kanssa.

- Tuon jälkeen olikin sitten aika siirtyä Raumalle ja Lukon naisiin, sillä B-junioreissa poikien kanssa tuli jo fysiikkaerot vastaan. Muutenkin naisten jääkiekko on ihan eri laji kuin miesten, totesi Koski.

Viime kaudella sinikeltaisten kapteenina ja muutenkin tärkeässä roolissa ollut Koski odottaa siis innosta puhkuen tulevaa.

- Eurajoella siirtyminen on tarvittava muutos, kun saadaan oma koppi sekä vakiojäävuorot. Kyllä tämä kortti pitää katsoa, Koski jatkoi.

Tyttöjen jääurheilu

Jenni Valonen aloittaa Lukko ry:n tyttöjääurheilukoordinaattorina 1.5. Tällä hetkellä Valonen on vielä seuran hallituksessa.

- Työni on kehitystyötä ja sen tavoite on nostaa raumalaisten tyttöjen mahdollisuutta harrastaa sekä jääkiekkoa että ringetteä, totesi Valonen.

Lukon tavoite on se, että Raumalle saataisiin vahva pohja tyttökiekkoiluun ja sitä kautta siis tulevia naispelaajia.

- Minä ja Jenni teemme ensi kaudella töitä päätoimisesti tyttöjen jääurheilussa, totesi Piilikangas.

Aikko tähdensi myös sitä, että millään muulla Naisten MMestis-joukkueella ei ole päätoimista vastuuvalmentajaa.

Lukko täyttää marraskuussa 85 vuotta.




Seuran uusimmat