Kiekkokoulun kausi päätökseen: ”Vauhti vain kasvoi kevättä kohti”
Julkaistu: 07.04.2022 18.00

Kiekkokoulun kausi päätökseen: ”Vauhti vain kasvoi kevättä kohti”

Rauman Lukon nuorimpien juniorien kausi 2021-22 huipentui torstai-iltana 7.4. Kivikylän Areenalla järjestettyyn Leijona-kiekkokoulun (LKK) päätöstilaisuuteen.

Sunnuntaina 3.4. pelattu OP Länsi-Suomen Kettu-liigan kevätturnaus kuuluu sekin raumalaisen juniorikiekkoilun joka vuotisiin perinteisin. Turnauksen tunnelmia otsikkokuvan lisäksi tämän sivun alalaidassa (kuvaaja: Sami Kivistö).

Lukon LKK:n uutena rehtorina ja Kettu-liigan vastuullisena ohjaajana vuosi sitten aloittanut Severi Koskinen on tyytyväinen ensimmäiseen kauteensa toiminnan vetäjänä.

- 5-7 -vuotiaiden kiekkokoulutoimintaan ilmoittautui Raumalla viime syksynä ja kauden aikana yhteensä reilut sata lasta. Oli hienoa nähdä miten nopeasti he oppivat uusia asioita, kehittyivät pelaajina ja haastoivat toisiaan peleissä ja leikeissä jäällä. Harjoituksissa vauhti vain kasvoi kauden loppua kohti, Koskinen naurahtaa.

Koronavirus löi leimansa urheiluseurojen toimintaan tälläkin kaudella, mutta Lukon pikkujuniorien arjessa sen vaikutukset jäivät vähäisiksi.

- Yhtään kokonaista jäävuoroa tai harjoituskertaa emme joutuneet onneksi tämän takia perumaan. Joissakin perheissä karanteenit ja muut varotoimenpiteet sotkivat välillä aikatauluja, mutta muuten selvisimme hyvin tämän talven koronahaasteista, Koskinen kertoo.

Apuohjaajat toiminnan tukena

Lukko järjesti kauden aikana myös LKK-ohjaajakoulutuksia vapaaehtoisille vanhemmille. Niihin ilmoittautui parisenkymmentä henkilöä ja koulutustapahtumat toteutettiin kolmena eri arki-iltana.

Kiekkokoulun valmentaja kiittelee apuohjaajien asennetta ja omistautumista.

- Ilman näitä aikuisia toiminnan pyörittäminen olisi meille paljon haastavampaa. He ovat aktiviista ja innostunutta väkeä ja tosi tärkeä tuki lapsille, sekä koko kiekkokoulun toiminnalle. Jääkiekkoharrastus on monesti koko perheen yhteinen juttu ja tässä se konkreettisesti tulee esille, Koskinen toteaa.

Leijona-kiekkokoulu ja OP Länsi-Suomen Kettu-liiga jatkuvat tuttuun tapaan ensi kaudella. Ilmoittautumiset avataan elokuussa. Ja mikä parasta, Lukossa toiminta on osallistujille edelleen maksutonta!

Olisko rehtori Koskisella vielä joitain terveisiä junioreille näin kauden päätteeksi?

- Toivottavasti jälleen syksyllä tapaamme hallilla. Nauttikaa täysin siemauksin tulevasta lomasta ja muistakaa harrastaa teille mieluisia liikuntamuotoja myös kesällä.


Severi Koskinen