Rentoa pelaamista hyvässä seurassa - tervetuloa mukaan!
Julkaistu: 01.09.2021 16.13

Rentoa pelaamista hyvässä seurassa - tervetuloa mukaan!

Jääkiekko kuuluu kaikille. Tämä slogan toimii edelleen ohjenuorana Rauman Lukon arjessa. Se tarkoittaa, että lajia voi harrastaa eri tavoin ja tavoittein. Kuten vaikka vain pelaamisen ilosta ja ilman sitoutumista perinteisiin ikäkausijoukkueisiin. Kaikkien ei tarvitse tähdätä huipulle.

Tähän tarkoitukseen seuroille on kehitetty Jääkiekkoliiton tuella Easy Hockey –konsepti, n. 10-15 -vuotiaille suunnattu matalan kynnyksen harrastekiekkotoiminta. Lukon Easy Hockey -joukkue saa täksi kaudeksi uuden vastuuohjaajan. Toimeen tarttuu Nella Parjanen, joten lyhyt esittely lienee aluksi paikallaan.

- Olen 18-vuotias raumalainen ja itsekin muutaman kauden pelannut Easy Hockeyssa. Lähdin silloin mukaan pikkuveljeni innoittamana. Lisäksi pelitaustaa löytyy Eurajoen Lätkän naisten joukkueesta, joka siirtyi sittemmin HC Eurajoen alaisuuteen. Viime kaudella olin Lukon Easy Hockeyn apuohjaajana, kun päävastuussa oli Jussi Tarvainen. Nyt siis astun tavallaan hänen saappaisiinsa.

- Valmistuin viime keväänä ammattiin suoritettuani turvallisuusalan perustutkinnon Winnovassa. Tällä hetkellä työskentelen myymälävartijana, Parjanen kertoo taustastaan.

Easy Hockey -joukkueessa pelaaminen ei edellytä aiempaa kokemusta juniorikiekkoilusta. Nuoret voivat tulla erilaisista lähtökohdista ja alkuun pääsee kevyemmälläkin varustuksella.

- Luistinten ja mailan lisäksi pakollisia ovat suojia ovat ristikollinen kypärä ja kaulasuojus. Mikäli harrastusta aikoo jatkaa muutaman kokeilukerran jälkeen ja homma tuntuu hyvältä, kannatta harkita täyden varustuksen hankkimista, toteaa Parjanen.

Easy Hockeyssa ei ole varsinaisia kilpailullisia tavoitteita, joten mikä on ohjaajan rooli on toiminnassa?

- Tarkoituksena on luoda rento ilmapiiri ja sellainen fiilis, että pelaaminen on hauskaa ja hallille on kiva tulla. Tarpeen tulleen voidaan hieman treenata lajitaitoja, kuten esim. syöttötekniikkaa ja mailankäsittelyä.

Jos perheessä mietitään nuorelle sopivaa tapaa aloittaa jääkiekkoharrastus, tai mikäli aiemmin jo lopettanut haluisi palata takaisin lajin pariin, voi Easy Hockey olla varteenotettava vahtoehto.

- Tämä sopii sellaisille nuorille, joille kipinä jääkiekkoon syttyy hieman myöhemmällä iällä. Tai sitten juuri heille, jotka ovat hiljattain jättäytyneet pois ikäkausitoiminnasta. Rohkaisen myös tyttöjä mukaan. EH on hyvä vaihtoehto tyttö- ja naisjääkiekkoilun väliseen ikävaiheeseen, Parjanen tähdentää.

Easy Hockey on nimensä mukaisesti ”iisimpää” pelailua oman joukkueen kesken, mutta kauden aikana on tarkoitus järjestää myös satunnaisia pelejä maakunnan ja lähialueiden muiden EH-joukkueiden kanssa. Yleensä ne ajoittuvat joulutauon alkuun ja maaliskuun lopulle kauden päätteeksi. Ensimmäinen miniturnaus on suunnitteilla 11.12. Poriin, jonne myös Pelicansin EH-joukkue on ilmoittautunut mukaan.

Ilmoittautumislomake löytyy sivun alalaidasta.

Yhteystiedot:

Nella Parjanen

Puhelin: 044 239 3935

S-posti: nellaparjanen03@gmail.com



</iframe>
</div>