Pelimatka Helsinkiin kruunasi kauden
Julkaistu: 21.03.2022 21.30

Pelimatka Helsinkiin kruunasi kauden

Rauman Lukon Special Hockey -joukkueen kausi 2021-2022 huipentui upealla tavalla, kun pelaajat ja johtoryhmä reissasivat maanantaina 21.3. Helsinkiin HIFK-Lukko -liigaotteluun. Nordenskiöldinkadun legendaarisessa hallissa oli paikalla lähes 6700 katsojaa ja ottelu päättyi tällä kertaa kotijoukkueen voittoon 5-1.

Vaikka Lukon edustuksen visiitti sujuikin numeroiden valossa mollivoittoisesti, tuli tästä illasta nuorille Spcecial Hockey -pelaajille varmasti hyvällä tavalla ikimuistoinen. He pääsivät ensimmäisellä erätauolla pelaamaan lyhyen näytösottelun HIFK:n vastaavan ryhmän kanssa.

Helsinkiläisseura perusti viime syksynä oman juniorijääkiekkojoukkueen erityislapsille ja -nuorille. Lukossa toiminta on pyörinyt jo neljä vuotta ja matalankynnyksen harrastekiekko saa nyt entistäkin paremmin näkyvyyttä.

Lukon SH-joukkueen vastuuvalmentajana sen perustamisesta asti toiminut Joonas Välisalmi oli myös vaikuttunut tapahtumasta. Reissu ”isolle kirkolle” onnistui hyvin.

- Kaikki sujui odotusten mukaisesti. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja järjestelyt olivat mallikkaasti hoidettu. Pelaajilla taisi olla perhosia vatsan pohjassa jo ennen matkaa, mutta hienosti he jännittävästä urakastaan suoriutuivat, Välisalmi kehui.

Hallin käytävällä pelaajat saivat jäävuoroaan odotellessaan ensin tsemppiläpyt Lukon Special Hockey -joukkueen kummipelaajalta Vili Saarijärveltä (kuva). Pelissä nähtiin yksi täysosuma ja sen viimeisteli Lukon Veeti Kirkkala. Lopputulos 0-1.

Välisalmi toivoo, että vastaavia ystävyysotteluita ja pelitapahtumia nähtäisiin jatkossa muidenkin liigapaikkakuntien välillä ja uusia seuroja tulisi mukaan.

- Sovimme myös alustavasti, että HIFK:n Special Hockey -joukkue tekee ensi kaudella vastavierailun Raumalle, valmentaja tiedotti.

Lukko kiittää HIFK:n organisaatiota hyvän asian eteen tehdystä yhteistyöstä. Hienoa, että saimme korona-ajan haasteista huolimatta tapahtuman toteutettua.

Jääkiekko kuuluu kaikille!