Lukko uudessa komennossa viikonlopun peleihin
27.11.2020 14:12 Uutiset / Naiset

Sami Piilikangas ottaa Lukon naisjoukkueen komentoonsa

Lukko lähtee viikonlopun peleihin uudessa komennossa, kun Sami Piilikangas hyppäsi joukkueen vastuuvalmentajaksi viime tiistaina. Piilikankaan alku ei ole mikään helppo, sillä lauantaina joukkue kohtaa TPS:n Turussa ja sitten sunnuntaina Kiekko-Espoo saapuu Raumalle.

- Joo, ei ole mikään todellakaan helppo homma edessä, sillä kumpikin vastustaja on juuri nyt kovassa vireessä, pohti Piilikangas alkua.

TPS on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi ja pisteitä turkulaisilla on kasassa 28. Joukkueen paras pistenainen Estelle Duvin on pörssissä sijalla kolme. Tehopisteitä ranskalaisella on 30 (14+16). Lara Escudero on saanut kasaan puolestaan 19 (10+9) tehopistettä ja tuo määrä oikeuttaa hänet 12. sijalle. Ranskalaisduon jälkeen kolmanneksi parhaana turkulaisena on Maija Otamo, joka löytyy sijalta 17. 18 (12+6) tehopisteellä

- Aika pitkälti juuri tuo ranskalaisduo on pelejä TPS:lle ratkonut, totesi Piilikangas.

Kärkijoukkue saapuu kylään sunnuntaina

Liigan kärjessä 39 pisteellä keikkuva Kiekko-Espoo saapuu siis sunnuntaina Raumalle. Joukkueen paras pistenainen löytyy sijalta seitsemän ja hän on tehopuolustaja Nelli Laitinen, joka on nakuttanut 25 (11+14) tehopistettä. Laitisen takaa sijalta 10. löytyy kokenut 31-vuotias Anniina Rajahuhta 20 (9+11) tehopisteellä. Tuon kaksikon jälkeen espoolaisista kolmanneksi paras on sijalla 20 . oleva Tinja-Mariia Haukijärvi 17 (12+5) tehopisteellä.

Kapteeni Koski hallitsee edelleen Lukon pistepörssiä

Paras lukkolainen on sijalla 45. ja hän on edelleen kapteeni Maija Koski 10 (6+4) tehopisteellä. Kosken takana väijyvät Aliisa Toivonen (68.) ja Charlotta Lundström (80.). Toivosella on seitsemän (6+1) ja Lundströmillä kuusi (1+5) tehopistettä.

Raumalaisjoukkue on edelleen sarjassa toiseksi viimeisenä eli kymmenentenä kolmella pisteellä. Piilikangas muistutti, että joukkue ei ole todellakaan tasoonsa nähden oikealla sijalla.

Piilikankaalla vähän kokemusta aikuisten valmennuksesta

Uudella päävalmentajalla on jo pidempi kokemus valmennuksesta, mutta aikuisten valmennuksessa hän ollut mukana melko vähän.

- Aikanaan olin APV:n divarijoukkueen valmentajana, tuo oli ennen Team Kuortaneen aikaa, kun Kuortane aloitti, niin sinne tuli alueen ykkösjoukkue, totesi Piilikangas.

Jos aikuisten valmennuksesta ei ole pitkää kokemusta, niin sitäkin enemmän mies on ollut tekemisissä juniorivalmennuksessa (B- ja C-juniorit) sekä Lukossa, että Seinäjoen S-Kiekossa.

- Ehdin olemaan kaudella 2012-13 hetken myös Lukon A-nuorten apuvalmentajana. Tuo tapahtui siinä vaiheessa, kun Timo Elo siirtyi kesken kauden liigajoukkueen mukaan, tiivisti Piilikangas.

Joukkueenjohdosta myös kokemusta

Piilikangas on toiminut myös tyttömaajoukkueen joukkueenjohtajana. Hänen johtamallaan tyttöjoukkueella on myös MM-pronssi, se Suomen ensimmäinen tuossa ikäluokassa. Lukossa Piilikangas luottaa siihen, että joukkueessa on useampikin nuori pelaaja, joka on jo käynyt U16-maajoukkueen porteilla.


   
Lisää uutisia
U9 F2-12
«  Tammikuu   »
Kategoriat