Emre Sülük on jo kokenut Special Hockey -pelaaja
2.11.2020 18:49 Uutiset / Special Hockey

Joonas Välisalmi, Emre Sülük ja Roope Elonen

Jääkiekko on verraten pieni urheilulaji, kun asiaa tarkastellaan maailmanlaajuisesti. Lajin todelliset mahtimaat voidaan laskea melkeinpä yhden käden sormissa. Lätkää harrastetaan kuitenkin jossain määrin myös meistä katsoen ns. eksoottisissa maissa.

Harvemmin on silti nähty otsikkoja vaikkapa turkkilaistaustaisista kiekkoilijiosta ja heidän perheistään. Nyt pääsemmekin tutustumaan yhteen tällaisista.

Emre Sülük on 9-vuotias raumalaispoika, joka on löytänyt jääkiekkoharrastuksen Lukon Special Hockey -joukkueesta. Sukujuuret ovat isän puolelta Turkissa. Habib Sülük pyörittää Rauman Pyynpäässä sijaitsevaa Kebeb-Pizzeria -ravintolaa. Äiti Armi on Emren tavoin suomalaissyntyinen.

Miten löysitte Lukon toimintaan ja miltä harrastus on tuntunut tähän asti?

-Pojan eno on pelannut Lukon junioreissa ja tästä Emrelle syttyi innostus päästä itsekin kokeilemaan. Ihan alusta asti olemme hallilla käyneet, eli olisiko nyt kolmas kausi jo Special Hockeyssa meneillään, Armi Sülük laskee.

Turkkilainen isä opetteli luistelemaan pojan innostamana

Turkissa jääkiekon pääsarja on nimeltään Superliiga ja se on perustettu vuonna 1993. Sarjassa pelaa kuusi joukkuetta. Tästä huolimatta laji on väkirikkaassa maassa massojen ulottumattomissa ja medianäkyvyys lähes olematonta. Etenkään turkkilaisten lasten harrastusvaihtoehdoissa jääkiekko ei ole lähelläkään kärkipäätä.

Suomessa tilanne on toinen ja meillä Lukossa mm. Special Hockey voi tavoittaa ihmisiä, jotka ehkä muuten jäisivät kokonaan paitsi tästä hienosta harrastuksesta. Kynnys on tehty matalaksi, jotta kiekonpeluu on mahdollista myös erityislapsilla heidän perhetaustoistaan riippumatta.

-Emren isällä ei ollut aiemmin kiekosta minkäänlaista käsitystä, mutta pojan harrastuksen myötä hänkin on opetellut luistelemaan, Armi naurahtaa.

Emre Sülük kertoo harjoittelevansa joukkueen kanssa kahdesti viikossa.

-Tykkään ehkä eniten pelata puolustajana. Muutenkin jäkis on mulle paras harrastus, enkä muuta lajia nyt halua harrastakaan, hän toteaa napakasti.

-Kiitos vielä Rauman Lukolle tästä mahdollisuudesta. SH-toiminta on otettua meillä ilolla vastaan ja pelit toivottavasti jatkuvat vielä pitkään, Armi Sülük sanoo lopuksi.

Lukon Special Hockeyn ilmoittautuminen on käynnissä koko kauden ajan. Katso lisätiedot täältä.


   
Lisää uutisia
Special Hockey
«  Maaliskuu   »
Kategoriat