Ensimmäinen erä Lukon turma
Julkaistu: 19.09.2020 00.00

Lukon ja Team Kuortaneen peli sai raumalaisittain katastrofaalisen alun, sillä vieraat iskivät avauserään kolme maalia. Peli päättyi lopulta 0-5 (0-3, 0-0, 0-2).

Avauserä oli raumalaisille synkkä, sillä Kuortane iski kiekon kolmesti yhdeksän kertaa erässä torjuneen Katriina Saarenmaan selän taakse. Pohjalaisosumista vastasivat Jenna Kaila, Lisette Täks ja Sofianna Sundelin. Täksin maali oli kaiken lisäksi vielä alivoimamaali. Lukollakin oli paikkoja, sillä kuortanelaisten veräjänvartija Emila Kyrkkö venyi myös yhdeksään torjuntaan.

Lukko sai toisen erän ekaan vitoseen kaksi mahdollisuutta ylivoimalla, mutta kummallakaan kerralla joukkue ei onnistunut lyömään kiekkoa Kyrkön selän taakse. Erän toisella kympillä puolestaan Kuortane pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta samalla tuloksella kuin Lukkokin. Raumalaiset saivat vielä erän lopulla mahdollisuuden viidellä neljää vastaa ja tuota erikoistilannetta jäi päätöserään vielä noin puolitoista minuuttia. Saarenmaa torjui erässä 13 kertaa ja Kyrkkö puolestaan yhdeksän.

Ratkaisun makua oli ilmassa ajassa 51.04, kun Jenniina Kuoppala iski ylivoimalla vieraiden neljännen maalin. Kaila viimeisteli loppunumerot 0-5 vain sekuntia ennen summeria. Kaila nakutti ottelussa neljä tehopistettä (2+2) ja Sundelin säesti kolmella (1+2). Saarenmaa torjui päätöserässä 12 kertaa, kun taas Kyrkkö selvisi viidellä.