Sami Piilikangas: Kevään surkein peli tärkeään paikkaan
Julkaistu: 14.03.2021 00.00

Sami Piilikangas: Kevään surkein peli tärkeään paikkaan

Lukko kärsi Sportille kirvelevän tappion sunnuntaina pelatussa Naisten Liigan karsintasarjan ottelussa. Kivikylän Areenalla pelattu ottelu päättyi 1-4 (1-2, 0-1, 0-1).

- Kevään surkein peli tärkeimpään paikkaan. Meidän nuori joukkueemme ei vain ollut valmis tiukassa paikassa. Nyt ei ole homma enää omissa käsissä, vaan pitää odottaa, jos kaverilla alkaisi piiputtamaan, totesi Lukon päävalmentaja Sami Piilikangas.

Avauserässä oli taas paikkoja useampaankin kuin kolmeen maaliin. Maaleista Lukko iski yhden. Raumalaisonnistuja oli Mette Karru ja vaasalaisista verkkoa heiluttivat Sara Storbjörk ja Noora Mylläri.

Sport-vahti Melisa Mörönen oli hieman työllistetympi, sillä hänelle kertyi 14 torjuntaa, kun Johanna Niemi selvisi yhdeksällä kopilla.

- Meillä oli erässä ihan riittävästi paikkoja, mutta ei saatu pomppuja sisään. Virheitä tuli yhteen otteluun aivan liikaa, jatkoi Piilikangas.

Sekavaa peliä

Toisen erän ensimmäiseen kymppiin vihellettiin peräti kolme kakkosta. Lukko pääsi yrittämään kahdesti ylivoimalla, mutta ilman tulosta. Jotain erästä kertoo se, että Niemi torjui kahdeksan kertaa ja Möröselle koppeja kertyi viisi.

Erän ainoa maali syntyi 14. minuutilla, kun Sportin Julia Kuusisto pääsi nokikkain Niemen kanssa. Kuusisto sijoitti kiekon hallitusti verkkoon.

Lukon kiri jäi piippuun

Lukko ei saanut kolmannessa erässä kiriään missään vaiheessa vauhtiin. Kiriä lisäksi vaikeutti joukkueelle vihelletyt kaksi jäähyä. Susanna Viitala laukoi siirretyn rangaistuksen aikana ottelulle ratkaisun, kun erää oli pelattu reilut 11 minuuttia.

- Kaikki kunnia kuitenkin Sportille, sillä he pelasivat erittäin fiksusti. Emme päässet missään vaiheessa siihen, että olisimme voineet kääntää pelin. Tuloksena on se, että naapurikopissa soi melodinen ruotsalaispoppi ja meillä on hiljaista, paalutti Piilikangas lopuksi.

Maalit:

10.05 0-1 Sara Storbjörk (Neea Lehtimäki, Fanny Fagerudd) yv
13.46 1-1 Mette Karru (Emma-Lotta Laamanen, Silja Särkinen)
15.20 1-2 Noora Mylläri (Pauliina Suoniemi, Julia Hagnäs)
33.06 1-3 Julia Kuusisto (Amanda Qvarfordt)
51.27 1-4 Susanna Viitala (Kuusisto, Mylläri) sr

Torjunnat:

Johanna Niemi: 9+8+22 = 39
Melisa Mörönen: 14+5+6 = 25

Seuran uusimmat