Lukon hyvä alku suli jäähyihin
Julkaistu: 31.10.2020 00.00

Lukko johti RoKia vastaan ottelun puolivälissä jo 3-0, mutta sitten joukkue alkoi kuluttamaan jäähypenkkiä ja rovaniemeläiset tulivat rinnalle ja menivät ohi. Loppunumerot Kivikylän Areenalla olivat 3-5 (2-0, 1-1, 0-4).

Avauserä ehti vanheta vain 47 sekuntia, kun Maija Koski onnistui jo yllättämään Janika Järvikarin ensimmäistä kertaa. Maalin jälkeen seitsemän kertaa erässä torjunut Johanna Niemi joutui muutamaan otteeseen venymään huippupelastuksiin.

Erää oli jäljellä kuusi minuuttia, kun Aliisa Toivonen tuplasi Lukon johdon. Toivonen sivalsi tarkasti b-pisteen sisäkaarelta ja näin Järvikari oli yllätetty toistamiseen.

Johanna Niemi paljon vartijana

Toista erää ehdittiin pelata kolme ja puoli minuuttia, kun Ella Harjula maalin kierrettyään laukoi tarkasti b-pisteeltä kiekon tolppaa hipoen kolmannen kerran Järvikarin selän taakse. Tuo maali myös riitti siihen, että RoKi vaihtoi maalille Olivia Lastin.

Erää oli pelattu kymmenisen minuuttia, kun Aino Karppinen onnistui rikkomaan rovaniemeläisten kuparisen ylivoimalla. Niemi torjui erässä kahdeksan kertaa ja Last kaksi. Järvikarille ei merkitty ensimmäistäkään.

Voitto valui jäähyihin

RoKi tuli maalin päähän, kun Jenna Pirttijärvi onnistui ylivoimalla yllättämään Niemen erän kuudennella minuutilla. Kuutisen minuuttia myöhemmin Oona Parviainen toi RoKin jo rinnalle.

Ottelua oli jäljellä kuusi ja puoli minuuttia, niin Pirttijärvi vei vieraat jo johtoon. Lopullinen niitti ottelulle tuli puolitoista minuuttia ennen summeria, kun Jenna Hietala onnistui lähietäisyydeltä yllättämään Niemen. Yhdeksi ottelun kulminaatiopisteiksi muodostui se, kun Olivia Last luisteli RoKin maalille ajassa 23.41. Last torjui ottelussa kuusi kertaa päästämättä kiekkoa kertaakaan selkänsä taakse.