Tappiosta huolimatta Lukon pelissä oli hyvää
Julkaistu: 20.09.2020 00.00

Lukko kärsi KalPalle sunnuntaina tappion numeroin 0-9 (0-1, 0-4, 0-4). Tappiosta huolimatta pelissä oli raumalaisittain paljon hyvää.

Avauserässä Lukko oli jyrän alla, mutta selvisi kuitenkin vain yhdellä takaiskumaalilla. Katriina Saarenmaa sinikeltaisten maalilla venyi peräti 12 torjuntaa, kun taas KalPavahti Tiina Ranne selvisi kolmella.

Erän ainoasta osumasta vastasi kuopiolaisten kolmosketjun hyökkääjä Kaisla Kortelainen, jonka rannevippi b-pisteeltä yllätti Saarenmaan. Lukko tappoi erässä myös kaksi alivoimaansa, vaikka KalPa loi molemmissa tukuttain paikkoja.

KalPa iski pikatahtiin kolme osumaa

Toista erää ei ehditty pelata kahtakaan minuuttia, kun KalPan Matilda Nilssonin rannelaukaus b-pisteiden välistä yllätti Saarenmaan. Kolmisen minuuttia myöhemmin kuopiolaiset iskivät uudelleen ylivoimalla, tällä kertaa onnistuja oli Tanja Koljonen. Edellisestä ehti kulua ainoastaan 50 sekuntia ja vuorossa oli KalPan pistepörssiykkönen Elisa Holopainen, maali muuten oli Holopaiselle viiteen peliin jo yhdeksäs.

KalPan johtoa lisäsi vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Ella-Maria Lappi, joka yllätti Saarenmaan jo viidennen kerran. Lukkovahti oli tässäkin erässä kiekkosateessa, sillä torjuntoja merkittiin 13, Ranne puolestaan selvisi jälleen kolmella.

Jälleen kaksi nopeaa ylivoimamaalia

Heti kolmannen erän alkuun Salla Rantanen tekee KalPan kuudennen osuman. Tuo maali syntyi kuopiolaisten pelatessa viidellä kolmea vastaan. Tuosta ei mennyt kuin kolmisen minuuttia, kun Holopainen teki ylivoimalla yhden maalin lisää. Tämä 0-7-maali oli Holopaisen illan toinen ja kauden kymmenes.

Erän puolivälin tienoilla Vilma Hokkanen teki KalPalle maalit numero kahdeksan ja yhdeksän reiluun minuuttiin. Kolmannessa erässä tilanteessa 0-9 Saarenmaa teki pienen kolhun takia maalilla tilaa Johanna Niemelle, joka venyi kiekon tielle 12 kertaa. Saarenmaalle koppeja kertyi puolestaan yhdeksän. Ranne KalPan maalilla selvisi yhdellä.

- Tämä oli tasoero meidän ja sarjakärjen suhteen. Vastassamme oli Suomen paras joukkue sekä paras ketju Elisa Holopainen - Johanna Juutilainen - Matilda Nilsson. Tuosta joukkueesta puuttui tänään vielä Tanja Niskanen. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, paalutti Lukon päävalmentaja Marko Toivonen.

Lukon kokoonpanosta puuttuivat puolustajat Reeta Lehikoinen ja Eveliina Koliseva sekä hyökkääjä Roosa-Maria Kangasniemi, joka oli tämän viikonlopun kiinni armeijassa. Ranteella oli siis vain seitsemän torjuntaa, mutta nollapelin panelilaiskasvatille pelasti kylläkin tolpat.