HPK:n kolmannen erän maalit liikaa Lukolle
Julkaistu: 06.09.2020 00.00

Lukko taisteli hienosti sunnuntaina HPK:ta vastaan, mutta joutui lopulta taipumaan 1-3 (1-0, 0-0, 0-3). Raumalaisten työn sankari oli 34 kertaa torjunut Katriina Saarenmaa.

Lukko aloitti pelin hienosti, sillä vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen Aliisa Toivonen laittoi läpiajonsa päätteeksi kiekon Tea Koljosen selän taakse. Viidellä viittä vastaan peli oli HPK:n hallintaa, mutta Katriina Saarenmaa poimi kiekot taidolla ja osin myös tuurilla näppeihinsä. Saarenmaa sai myös apuja kenttäpelaajilta maalinsa varjelemisessa.

.- Likat pelasi tänään tänään hienosti, mutta ihan ei riittänyt. Kuitenkin hieno taistelupeli, summasi Saarenmaa.

Toisessa erässä Saarenmaa joutui tositoimiin peräti 14 kertaa, mutta pystyi edelleen siinäkin pitämään maalinsa koskemattomana. Kolmas erä olikin sitten vanhentunut vain 18 sekuntia, kun Heta Seikkula nousi kulmasta maalille ja kiersi Saarenmaan . Tuon jälkeen sitten hämeenlinnalainen saikin pistää kiekon lähes tyhjiin.

Jade Mäntyvaara vei vieraat johtoon, kun vajaa kymppi oli erää pelattu. Pari minuuttia tuosta ja Lukko pääsi pelaamaan 5-3 -ylivoimaa lähes täydet kaksi minuuttia, mutta hyvistä paikoista huolimatta kiekkoa ei saattu verkkoon. Se paras paikka taisi siunaantua Pinja Koskiselle. Melko pian jäähyjen päättymisen jälkeen pelin ratkaisi lopullisesti Riikka Noronen, joka laukoi tarkasti putken alle, kun ottelua oli pelaamatta viitisen minuuttia. Norosen tehot ottelussa oli 1+2.

Pelissä oli Lukon osalta paljon hyvää eli tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua ja Suomi tutuksi -roadtripiä Oulun kautta Rovaniemelle.