Johanna Niemen nollapeli siivitti Lukon voittoon
Julkaistu: 05.09.2020 00.00

Lukko avasi kautensa Naisten Liigassa lauantaina 2-0 (1-0, 0-0, 1-0) -voitolla Vaasan Sportista. Voitto ei tullut helpolla, mutta tuli kuitenkin. Yhtenä lukkona hääri nollapelin 21 torjunnallaan torjunut Johanna Niemi.

Avauserässä kotijoukkueen pelissä oli havaittavissa selvää hermostuneisuutta, mutta tuon ymmärtää, sillä joukkueessa pelasivat ensimmäiset liigaottelunsa 15-vuotiaat Selina Arola, Eveliina Koliseva sekä vuotta nuorempi Charlotta Lundström.

Peli vapautui erän vanhetessa ja kapteeni Maija Koski vei joukkueensa johtoon, kun erää oli pelattu kolmetoista ja puoli minuuttia. Ensin Kosken siniviivalta ampuma rannelaukaus näytti menevän helpolla Melisa Mörösen selän taakse, mutta ei se lopulta ihan niinkään ollut.

- Siinä taisi oma pelaaja tehdä vähän maskia, eikä molari ollut ihan valmiina, totesi Lukon päävalmentaja Marko Toivonen.

Lisämaaleja ei nähty ennen kuin kolmannessa erässä, kun Lukon Aliisa Toivonen tuplasi raumalaisten johdon. Toivosen maali syntyi hienon soolon päätteeksi.

- Aliisalla oli jo hetki aiemmin vastaava paikka ja sen jälkeen sanoin, että jos vielä pääset vastaavaan paikkaan, niin laita maalivahti töihin. No sehän tepsi, jatkoi päävalmentaja Toivonen.

Maalien vähyys ei johtunut siitä ettei paikkoja olisi ollut, sillä Melisa Mörönen torjui ottelussa 36 (10+16+10) kertaa. Johanna Niemen vastaava lukema oli 21 (7+9+5).

Lukko jatkaa pelejään heti huomenna ja silloin vastus koveneekin huomattavasti, sillä vastaan kello 16.15 Kivikylän Areenalla alkavaan otteluun luistelee HPK. Hämeenlinnalaisten haaviin tarttui ihan viime hetkillä muutama vuosi sitten MM-kisojen all starsiin valittu maalivahti Meeri Räisänen.