Uutta matoa koukkuun ja vauhtia Mestiksestä
26.3.2021 16:43 Uutiset / Naiset

Sami Piilikangas katsoo luottavaisesti tulevaisuuteen.

Lukon naisten joukkue on nyt uuden edessä, kun pitää hakea vauhtia Mestiksestä. Sami Piilikangas katsoo kuitenkin ihan positiivisesti kohti tulevaa.

- Mun piti olla tällä kaudella vain valmennuksen mentori, mutta sitten marraskuussa jouduin hyppäämään liikkuvaan junaan ottaessani valmennusvastuun. Tulevan kauden valmennuskuviot saadaan selviksi 14.4., totesi Piilikangas.

Piilikangas totesi, että edellisen kauden joukkueesta peräti kuusi pelasi nyt pudotuspelejä. Tuon kuusikon korvasi pääosin nuoret pelaajat, joten nuorennusleikkaus saattoi olla liian raju.

- Nyt pitää löytää keino, että miten vahvistetaan koko alueen tyttökiekkoa. Korona-aika on ollut tässäkin suhteessa haaste, kun vierailut muihin seuroihin on ollut aikalailla jäissä. Korona-aika toi myös vieraspelimatkoihin omat vaikeutensa, kun ruokailut piti järjestää “dogipack”-systeemillä. jatkoi Piilikangas.

Piilikangas korosti myös, että pelaajalla itsellään pitää olla halu kehittymiseen, siis pitää olla todellinen halu pelaamiseen. Tytöillä oli oma jäävuoro torstaiaamuisin ja Piilikankaan mukaan osa kävi ja osa ei. Syynä tuohon oli se, että pelaajia oli ympäri Länsi-Suomea.

Ensi syksynä Raumalla aloittaa Varalan urheiluopiston ja Winnovan liikunnanohjaajakoulutus, mutta tuossakin on rajallisuutensa, sillä ensimmäisenä vuotena linjalle valitaan vain noin 20 opiskelijaa eli yksi luokka.

- Jatkumo on tuossa tärkeää, siis ensimmäisenä vuotena on yksi luokka ja sitten kaksi jne, totesi Piilikangas edelleen.

Naisten Mestis

Tänä vuonna Naisten Mestiksessä pelasivat Panelian Raikas, Salo, Loimaan Rockets, UJK, Maarianhamina ja KooVee.

- Uudestakaupungista on tihkunut tietoja, että UJK ei saisi joukkuetta kasaan ensi kaudeksi. Maarianhamina oli päättyneellä kaudella sarjan heittopussi, kertasi Piilikangas.Ensi kaudella yksi asia on varmaa ja se on se, että meidän kulumme pienenevät huomattavasti tästä kaudesta, paalutti Piilikangas.

Lukko on nyt siis uuden edessä, mutta ei muuta kuin uutta matoa koukkuun ja kilpailukykyinen joukkue kasaan. Piilikangas totesi lopuksi seuraavaa:

- Nyt vähän keräillään ja vedetään henkeä, sillä sen verran tyhjä on takki vielä tyhjä, mutta tavoite on kristallinkirkas: ja se on se, että Lukko ensi tammikuussa pelaa taas tätä samaa sarjaa.


   
Lisää uutisia
Leijona-kiekkokoulu
«  Huhtikuu   »
Kategoriat