Opettajaopiskelijat tutustuvat Special Hockey -toimintaan
20.10.2019 21:21 Uutiset / Special Hockey

Tulevat liikunnanopettajat yhteiskuvassa

Rauman Lukko ry ja Rauman opettejankoulutuslaitos ovat viime vuodesta alkaen tehneet yhteistyötä Special Hockey -toimintaan liittyen.

Turun Yliopiston alaisuudessa toimivassa Rauman OKL:ssa opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua liikuntakasvatuksen osana erityislapsille ja -nuorille suunnattuun harrastejääkiekkoon.

Lokakuun 17. päivä Tuki-Areenalla vieraili neljä nuorta miestä: Antti, Janne, Tuukka ja Juho. He kaikki ovat erikoistumassa liikunnan aineopettajiksi ja Special Hockey -vierailu oli heille ensimmäinen käytännön harjoitus erityislasten kanssa.

- Loistava meininki! Hiki pinnassa ja hymy huulilla mentiin. Odotin alkuun, että siellä lähinnä kontataan, mutta nuorethan pelasi hyvää lätkää. Olen positiivisesti yllättynyt, neljättä vuottaan opiskeleva Antti toteaa.

Samalla vuosikurssilla opiskeleva Janne kertoo pelanneensa HPK:n junioreissa maalivahtina aina A-nuoriin saakka. Valmentaminenkin on tullut jo tutuksi, mutta erityisryhmän kanssa työskentely oli uusi kokemus.

- Jäällä ollessa koutsin homma toimi käytännössä samoin kuin minkä tahansa junnuporukan kanssa. Suurin ero minkä nyt huomasin oli se, miten nämä nuoret todella nauttivat tuosta tekemisestä. Aito onnistumisen ilo näkyi kaikessa, Janne luonnehtii.

Myös Tuukkaan ja Juhoon teki vaikutuksen pelaajien asenne ja konkreettinen liikunnan riemu.

- Alkuun ei oikein tiennyt mitä odottaa tältä vierailulta, mutta hyvin pian selvisi, että vauhtia riittää ja taitotasokin oli yllättävän hyvä. Välillä saattoi tulla pikku kömmähdyksiä, mutta sen jälkeen noustiin taas reippaasti jaloilleen.

Minkälaisia hyötyjä uskotte saavanne opintoihinne tästä käynnistä, ja muuttuiko käsityksenne erityisryhmien liikunnan parissa tehtävästä työstä jollain tavalla?

- Aluksi oli asettunut riman ehkä liian korkealla ja omassa päässä pohti miten osaa suhtautua erityslapsiin ja -nuoriin. Nyt oli kuitenkin hyvä huomata, että heihin voi suhtautua tasavertaisesti kuin keihin tahansa saman ikäisiin, miehet arvioivat.

Ja lopuksi vielä lyhyesti, mitä terveisiä haluatte lähettää Lukon junnuille ja Special Hockey -joukkueelle?

- Liikutaan yhdessä ja pidetään hauskaa!


   
Lisää uutisia
Special Hockey
«  Joulukuu   »
Kategoriat