Lukon maalinteko takkusi avausturnauksessa
Julkaistu: 08.09.2019 00.00

Lukon maalinteko takkusi avausturnauksessa

Rauman Lukon jääkiekkonaiset aloittivat uuden liigakauden Kuopiossa pelatussa sarjaturnauksessa 7.-8. syyskuuta.

Viikonlopun saldona oli 4-0 -tappio HPK:lle ja myös maaliton 3-0 -taistelu TPS:aa vastaan.

Näistä tuloksista on helppo päätellä mikä osa-alue kaipaa eniten parannusta, jos halutaan jatkossa kamppailla pisteistä. Lukon vastuuvalmentaja Marko Toivonen niputti kauden avausturnauksen tärkeimmät pointit.

- Maalipaikkoja pystyimme kyllä luomaan hyvin, mutta vielä ei pomppinut kiekot meille. Paljon hyviäkin signaaleja saatiin heti ekoista peleistä. Meillä liike ja luistelu riittää, joten siitä ei pitäisi kiikastaa. Ja kuten totesin, paikoille päästään, mutta viimeistelystä jäi vielä kiinni, Toivonen arvioi.

Marko Toivonen

Kauden ensimmäiset sarjapelit Raumalla pelataan tulevana viikonloppuna. Lauantaina 14.9. Äijänsuon harjoitusjäähalliin vieraaksi saapuu kovia satsauksia naisjääkiekkoon tehnyt nousijajoukkue HIFK, jonka kanssa Lukko kamppaili viime kevään liigakarsinnoissa.

Sunnuntaina Kivikylän Areenalla raumalaiset kohtaavat kahden edelliskauden SM-hopeamitalistin Tampereen Ilveksen. Millä eväillä lähdetään terävöittämään viimeistelyä ja huolellisuutta maalipaikoissa?

- Nyt puretaan ensin Kuopion reissun anti ja katsotaan videotallenteet mitä niistä on opittavaa. Tottakai tulevalla viikolla harjoitellaan etenkin lisää päättäväisyyttä ja halukkuutta maalintekotilanteisiin.

- HIFK on vauhdikas ryhmä ja heidän peliäkin tulikin nähtyä turnauksessa jonkin verran. Mulla on kuitenkin täysi luotto että voimme haastaa heidät vahvasti, kuten viime keväänä karsintojen kotipelissä nähtiin. Ilveksestä ei ole vielä ehtinyt mielikuvaa syntyä, mutta sunnuntaina se sitten nähdään mitä on vastassa, Toivonen sanoo.

Yleisön tuki on aina tervetullutta, mutta varsinkin nyt on ensiarvoisen tärkeää, että Lukko Naiset saisivat katsomosta ns. kuudennen kenttäpelaajan tsemppaamaan kauden avauspisteiden metsästyksessä.

- Katsomosta tuleva apu oteaan mieluusti vastaan. Toki meidänkin pitää pelata niin, että yleisö kiinnostuu naiskiekosta ja yhä usempi löytää hallille paikan päälle, Lukko Naisten päävalmentaja Marko Toivonen lähettää terveisiä raumalaisille.

Yhteistyössä Raum Rome Paris (Kuva: Arttu Yli-Rohdainen)

Seuran uusimmat