Toni Nenonen luotsaa Lukon B-nuoria
Julkaistu: 29.04.2019 00.00

Toni Nenonen luotsaa Lukon B-nuoria

Rauman Lukon B1-nuorten jääkiekkojoukkueen vastuuvalmentaja kaudella 2019-2020 on Toni Nenonen. Hän seuraa tehtävässään Jarkko Kauvosaarta, joka siirtyi Lukon miesten liigajoukkueen valmennustiimiin.

42-vuotias Nenonen on lähtöisin Lohjalta ja hän on kahden lapsen isä. Työkokemusta lajin parissa on useita vuosia, niin valmentajan pestissä kuin seuratason johtotehtävissä.

- Koulutukseltani olen liikunnanohjaaja. Sen lisäksi olen suorittanut ammattivalmentajan tutkinnon vuonna 2017, Nenonen kertoo.

Miehen ura alkoi aikoinaan kotikaupungissa Lohjan Kisaveikoissa (nykyään Harjun Kiekko). Siellä hän luotsasi joukkueita D-ikäluokasta aikuisiin.

- Sen jälkeen toimin myös seuran valmennuspäällikkönä pari vuotta ennen siirtymistä Espooseen valmennuspäälliköksi. Samalla valmensin Pohjois-Haagan urheilulukion akatemiapelaajia.

- Espoosta siirryin valmentajaksi Norjan pääsarjassa pelaavan Lillehammerin joukkueeseen ja nyt ollaan siis Raumalla, Lukko B:n uusi pääkäskijä taustoittaa.

Huomio junioripolun kokonaisvaltaiseen kehittämiseen

Varsinainen työ Nenosella on siis Lukon B1-nuorten pelaajien ja joukkueen valmentamisessa, mutta tarkoituksena on yhteistyössä seuran muitten toimijoitten kanssa rakentaa juniorien pelaajapolulle kestävää kokonaisuuutta ja jatkumoa.

- Yhteistyö kaikilla tasoilla on tärkeää pelaajia ja seuran toimintaa kehitettäessä, hän tähdentää.

Uuden Lukko-luotsin työ Raumalla alkoi reilut pari viikkoa sitten ja lohjalaisen ensivaikutelma joukkueesta on ollut lupauksia antava. Viime kaudella seuran B1- ja C1-nuoret jäivät ulos ylemmästä SM-sarjasta, mutta miltä näyttää tulevan kauden pelaaja-aines?

- Kokoonpano muuttunee ja täydentyy vielä ennen kauden alkua, mutta harjoittelu on lähtenyt hyvin liikkeelle. Kun toimintavat treeneissä tulevat tutummiksi puolin ja toisin, niin sitten vaan painetaan hommia kohti alkavaa kautta.

Kysytään vielä lopuksi mikä on valmentajan motto, tai mitä terveisiä muuten haluat lähettää seuran junnuille tässä vaiheessa?

- Muistakaa nauttia liikkumisesta, sekä olkaa ahkeria treeneissä ja koulussa, Nenonen kiteyttää.

B-nuorten valmennustiimin muut jäsenet ovat tuttuja nimiä raumalaisille jo edellisiltä kausilta. Nenosen apureina toimivat Pasi Saarela ja Timo Vuorela (mv). Myös joukkueenjohtaja Joonas Järvenpää jatkaa tehtävässään.

Lukon B1-nuorten kesäharjoitusrinki 2019 on nimetty ja pelaajalista löytyy täältä.


Seuran uusimmat