Junioriurheilujohtaja Timo Elon kesäterveiset
SeuraJulkaistu: 03.06.2022 08.30

Junioriurheilujohtaja Timo Elon kesäterveiset

Rauman Lukon nuorten jääkiekkojoukkueilla on meneillään kauteen valmistava treenijakso, jonka yhteisharjoitukset jatkuvat juhannusviikolle asti. Tämän jälkeen pelaajat siirtyvä neljän viikon omatoimiselle jaksolle ja yhteen palataan jälleen heinäkuun viimeisellä viikolla.

Junioriurheilujohtaja Timo Elo taustoittaa alkavan kesän ja ensi syksyn näkymiä U16-U20-joukkueiden vinkkelistä.

- Yleisvaikutelma on ollut hyvä ja joukkueet ovat nyt kasassa. Harjoitukset ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti ja olenkin ollut todella tyytyväinen pelaajien sitoutumiseen ja omistautumiseen koskien arjen harjoittelua, Elo sanoo.

Uutena suorituskykyvalmentajana Lukossa tänä keväänä aloittanut Harri Hakkarainen on myös tärkeässä roolissa tulevan kauden rakentamisessa.

- Harrin kädenjälki näkyy alkuun ennen kaikkea siten, että joukkueiden oheisharjoittelua on yhtenäistetty kautta linjan. Myös seuran testipatteria on uudistettu hänen haluamaansa suuntaan, Elo kertoo.

U20-nuoret ovat voittaneet kahtena peräkkäisen keväänä ikäluokan Suomen mestaruuden. Miten ison sulan otat tästä omaan hattuusi ja mitä pitää tehdä, jotta tulevinakin kausina ollaan mukana kärkikahinoissa?

- Se on hienoa, että olemme kyenneet voittamaan mestaruuksia, mutta yksilöiden kehittäminen on edelleen se ykkösjuttu. Pelaajan kehittyminen ja joukkueen menestyminen ei ole kenenkään yksittäisen ihmisen ansiota, vaan siihen vaaditaan koko seuran hyvä tekeminen ja oikeisiin asioihin panostamista, Elo korostaa.

- Jotta pelaajien kehittyminen jatkuu ja menestyminen onnistuu myös tulevina vuosina, on meidän jatkossakin tehtävä hyviä rekrytointeja, sekä valmentaja-, että pelaajapuolella ja pitää arki erittäin laadukkaana.

Akatemiasopimuksista ja Länsirannikon U20 Mestis-joukkueesta

Toukokuun alussa Lukko tiedotti seitsemästä uudesta pelaajasopimuksesta Lukko Akatemiaan. Heistä osa saapuu Raumalle muista kotimaisista seuroista, ja osa on kulkenut Lukon junioripolulla pidempään. Pääosin akatemiapelaajat kiekkoilevat U20- ja U18 SM-joukkueissa.

Onko mahdollista, että Akatemiaan nimettäisiin jatkossa vuosittain enemmän nuoria, vai toimiiko strategia hyvin nykyisellään?

- Ei ole tarkoituksenomaista kasvattaa akatemiapelaajien määrää, mutta pitää muistaa, että tarve vaihtelee vuosittain. Asiaan vaikuttaa myös se, minkä tyyppisiä pelaajia seura ja joukkueet tarvitsevat tulevaisuudessa, Elo tähdentää.

Rauman Lukko ja Porin Ässät kertoivat viime kauden päätteeksi yhteistyöhankkeesta, jolla perustetaan Länsirannikon alueelle uusi kilpailukykyinen U20 Mestis-joukkue. Se toteutetaan Lukon sateenvarjoseuroihin lukeutuvan Eurajoen Lätkän kanssa ja joukkue pelaa Lätkän (EjL) nimellä.

Miten tärkeänä koet, että tällainen pelaajapolku tulee kilpajoukkueiden rinnalle?

- Länsirannikolta on aikaisemmin puuttunut tämän kaltainen joukkue, tai se ei ole ollut kovin elinvoimainen. Nyt Lukon, Ässien ja Eurajoen Lätkän yhteistyöllä toivottavasti saamme homman toimimaan ja pelaajilla on mahdollisuus jatkaa harrastusta U18-ikäluokan jälkeen, mikäli paikka ei aukene U20 SM-joukkueesiin, Timo Elo toteaa.

Junioriurheilujohtaja haluaa lopuksi vielä kiittää seuran kaikkia oto-valmentajia ja -toimihenkilöitä menneestä kaudesta, sekä toivottaa kaikille oikein hyvää ja rentouttavaa kesää!