Haastattelussa Lukon U18 SM-joukkueen uusi vastuuvalmentaja Jarno Mensonen
SeuraJulkaistu: 28.04.2022 11.00

Haastattelussa Lukon U18 SM-joukkueen uusi vastuuvalmentaja Jarno Mensonen

Rauman Lukon U18 SM-joukkue saa uuden vastuuvalmentajan alkavalle kaudelle. Kolme vuotta pestiä hoitanut Toni Nenonen siirtyy seurassa muihin tehtäviin ja hänen tilalleen astuu Jarno Mensonen.

Toukokuun alussa 51 vuotta täyttävä Mensonen on jo tuttu mies raumalaisjunioreille, sillä hän toimi päättyneellä kaudella ikäluokan apuvalmentajana. Lisäksi syksyllä 2021 tuli pikakomennus Lukon U20-joukkueen penkin taakse tuuraamaan Mikael Kotkaniemeä tämän sairausloman ajaksi.

Ennen Raumalle tuloaan imatralaislähtöinen Mensosen on ehtinyt tehdä uraa jääkiekkovalmentajana niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kokemusta on mm. Italiasta ja Itävallasta, sekä miesten Suomi-sarjasta.

Mutta kyselläänpä nyt millä mielin hän on aloittamassa ensimmäistä kokonaista kautta Lukko-nuorten pääkäskijänä.

- Fiilis on kaikin puolin innostunut. Seurayhteisössä on vahva tekemisen meininki ja olen muutenkin viihtynyt Raumalla todella hyvin. Nenosen Tonille vielä kiitokset upeasta duunista. Hänen saappaansa ovat isot täytettäväksi, mutta olen valmiina vastuuseen, Mensonen sanoo.

Joukkueen pelaajisto koostuu tulevalla kaudella 2005-2007 -syntyneistä nuorukaisista. Sarjan alkuun on vielä kuukausia, mutta pohjatöitten tekeminen on jo käynnistetty.

- Pääsiäisen jälkeen kokoonnuimme ensin pienemmällä porukalla ja huhtikuun viimeisellä viikolla saatiin koko jengi kasaan. Tarkoitus on treenata yhdessä juhannuksen tienoille asti, jonka jälkeen tulee reilun neljän viikon omatoiminen jakso. Elokuun ohjelmassa on harjoituspelejä ja SM-alkusarja strattaa syyskuussa, Mensonen kertoo.

Jääkiekko on työ ja elämäntapa

Kaudella 2021-22 Lukon juniorien kaikki SM-tason kilpajoukkueet pelasivat pudotuspeleissä ja Mensosellekin tuttu U20-ikäluokka saavutti sensaatiomaisesti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa.

Miten paljon painotat työssäsi joukkueen urheilullista menestystä ja tuloksen tekemistä suhteessa nuorten yksilölliseen kehittymiseen ja heidän pelaajapolkunsa tukemiseen?

- Yksilöitten eteenpäin vieminen on mielestäni se tärkein juttu. Samaan hengenvetoon pitää todeta, että totta kai joukkueurheilussa tulokset ja sarjataulukot ovat onnistumisen mittareita nekin. Näistä muodostuu isompi kokonaisuus, joka rakennetaan arkisen perustyön kautta, Mensonen kuvailee.

Hänen poikansa on myös hyvällä tiellä kiekkoilijaksi kasvamisesssa. Jasu Mensonen (s. 2007) valittiin päättyneellä kaudella Lukon riveistä U16 SM-sarjan parhaaksi tulokkaaksi.

Tiedustellaan vielä lopuksi isä-Jarnolta mitä valmentaja tekee vapaa-ajallaan, kun haluaa siirtää ajatukset hetkeksi lajin ulkopuolelle.

- Jääkiekko on minulle työ ja elämäntapa. Muu aika menee pääosin perheen parissa. Eli eipä tässä muille harrasteille kovin paljon aikaa liikene. Heinäkuussa olisi tarkoitus lähteä tapaamaan kavereita ja vanhoja tuttuja, joihin olen vuosien varrella tutustunut eri puolilla Suomea. Toivottavasti saadaan kesällä jonkinlainen reissu toteutumaan, Jarno Mensonen suunnittelee.