Merijakamo Open Ice -talviriehatapahtuma su 24.2.
6.2.2019 21:25 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Turvallisuusasiat ovat tapahtumassa etusijalla

Mikäli sää sallii ja jääasiantuntijoiden lausunnot puoltavat tapahtuman järjestämistä, pelataan sunnuntaina 24. helmikuuta klo 12 alkaen Syväraumanlahden jäällä Rauman Lukon ja Porin Ässien 2010-syntyneiden ikäkausijoukkueiden Satakunnan avojäämestaruudesta Merijakamo Open Ice -tapahtumassa.

Toteutuessaan kyse on kautta aikain ensimmäisestä merenjäällä järjestettävästä jääkiekko-ottelutapahtumasta, jossa jääkiekon katsomisen lisäksi on tarjolla monenmoista ohjelmaa koko perheelle.

Tapahtuman ideoineen Rauman Lukko ry:n Mikko Aikon ja tapahtuman pääjärjestäjän Suvitien Merijakamon Oy:n Edith Mäkitalon tavoitteena on paitsi tarjota upea talvinen tapahtuma kaikille ulkoiluista pitäville, mutta myös samalla kerätä varoja toimintansa aloittaneelle Lukon nuorimmalle ikäkausijoukkueelle.

- Seurana haluamme tarjota pikkukiekkoilijoille ja heidän perheilleen paitsi ainutlaatuisen kiekkotapahtuman, mutta myös yhden uuden konseptin kerätä varoja. Joukkuetoiminnan käynnistämisvaiheessa kassa on tyhjä ja kuluja pakollisten hankintojen takia on paljon, joiden kattamiseksi tällainen yhteenkuuluvuuden tunnettakin lisäävä varainkeruutapahtuma palvelee heitä monella tapaa, kertoo seuran markkinoinnista vastaava Mikko Aikko.

- Merijakamolle tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa uudenlaista tapahtumakonseptia, jossa jo olemassa olevan palvelutarjontamme lisäksi voimme samalla markkinoida myöhemmin tänä vuonna aukeavan saunan palvelutarjontaa, Merijakamon Edith Mäkitalo sanoo.

Myös pelaajat ja juniorijoukkueen toimihenkilöt toivovat säiden haltijan olevan suosiollinen tapahtumalle.

- Lukko F2-10 on ottanut iloisena haasteen vastaan kohdata porilainen pikkupataljoona meren jäällä. Kun joukkueellemme tarjottiin tätä mahdollisuutta, tartuimme haasteeseen empimättä, sanoo joukkueenjohtaja Susan Kylänpää.

Tapahtumapäivän koko perheelle tarkoitettu ohjelmatarjonta kokonaisuudessaan:

*Makkara-, vohveli-, mehu-, kaakao- ja glögimyyntiä

*Merijakamon kahvilan palvelut ja maistuva lohikeitto

*Talutusratsastusta

*Pulkkakyyditystä moottorikelkalla

*Lapsille mönkijäajelua ja kelkkaesittelyä

*Luistinten ja suksien huolto- ja myyntipiste

*Musiikkia

Tapahtumalla on säävaraus!

Kovalla pakkasella tai jääasiantuntijoiden ohjeistuksen vastaisesti tapahtumaa ei tulla järjestämään. Avojäällä tuuli ja pakkasen purevuus pitää myös huomioida tarkasti. Jäälle tulevia muistutetaan, että jäällä liikkuminen tapahtuu aina omalla vastuulla. Yleisöä pyydetään myös huomioimaan tapahtuma-alueen läheisyydessä sijaitsevat kaksi avantouintipaikkaa, Merijakamon uuden saunan edustalla sekä Kisarannassa.

Ilmatieteenlaitoksen jääpalvelu toimittaa virallisen asiantuntijalausunnon Rauman jäätilanteesta ennen tapahtumaa. Vapepan Rauman yksikön pelastuspartio on paikalla ja valmiudessa koko tapahtuman ajan. Rauman merivartioasema on sekin osaltaan varautunut tapahtumaan ja haluaa samalla muistuttaa yleisöä jäällä liikkumisen riskeistä ja Syväraumanlahtea lähellä olevista vaaranpaikoista.

Vartioupseeri Markus Salo Rauman merivartioasemalta muistuttaa, ettei jäällä voi liikkua täysin huolettomin mielin, vaikka välttäisikin varsinaisiksi vaaranpaikoiksi mainittuja alueita. Minkään paikan turvallisuutta ei voi taata.

Yleisiksi vaaranpaikoiksi Salo listaa virtauspaikat, laivaväylien lähistön suntit sekä siltojen ja laiturien alla olevat paikat, joiden läheisyydessä jää on heikompaa. Aarnkarin ja Kaskisten välistä salmea on myös syytä varoa. Se on heikomman jään aluetta. Pidemmälle jääretkelle lähtevän tulee muistaa turvavarustus ja painaa mieleen ohjeet siitä, miten hätätilanteessa toimitaan.

– Moottoriajoneuvoilla liikkuvien tulee huomioida myös jalan liikkeellä olevat, Salo huomauttaa.


Lukko F2-10


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat