Lukko Naiset uuteen kauteen Marko Toivosen johdolla
9.8.2018 17:21 Uutiset / Naiset

Joukkueen infotilaisuus järjestettiin ravintola Tifosissa

Rauman Lukon Naisten liigajoukkueen kauden 2018-2019 avausinfo järjestettiin torstaina 9.8. ravintola Tifosissa.

Paikalla olivat (kuvassa vasemmalta) hyökkääjä Emilia Varpula, maalivahti Katriina Saarenmaa, vastuuvalmentaja Marko Toivonen, puolustaja Kati Rein, sekä joukkueen kapteeni, hyökkääjä Elviira Ylitalo.

Miesten pääsarjatasolla mittavan pelaajauran tehneellä Toivosella on jo aiempaa valmennuskokemusta, mutta naisten luotsina tämä on hänelle ensimmäinen kausi.

- Poikajuniorien kanssa olen työskennellyt tähän asti, joten nyt otetaan tavallaan uusi askel valmennusuralla, Toivonen sanoo.

Naisten Liiga käynnistyy 8.-9. syyskuuta Oulun Raksilassa, jossa on mukana kaikki sarjan kymmenen joukkuetta. Avausviikonlopun peleissä Lukko saa vastaansa KJT Haukat ja Vaasan Sportin.

- Naisten joukkueelle ei ole vielä asetettu mitään virallista tavoitetta, mutta emme lähde sarjaan ainakaan nöyristelemään, vaan rohkeasti haastetaan vastustaja jokaisella osa-alueella, valmentaja lupaa.

Pelaajiston muodostavat tällä hetkellä kaksi maalivahtia, viisi puolustajaa ja kymmenen hyökkääjää.

- Tarkoitus on vielä kartoittaa hieman vahvistuksia. Pakkiosastolle ja hyökkäykseen saattaa jollain aikataululla tulla täydennystä, mutta tällä rosterilla voimme kyllä hyvin lähteä kauteen, Toivonen toteaa.

Kapteeniksi valittu Elviira Ylitalo kävi viime keväänä pelaamassa Naisten Liigaa Espoon Bluesin riviessä, mutta nyt hän pukeutuu jälleen Rauman sinikeltaisiin.

- Yritän olla esimerkkinä joukkueelle ja C-kirjain rinnassa toimia linkkinä valmennuksen ja pelaajien välillä. Jos saamme hyvän buumin päälle, niin mahdollisuudet pudotuspeliviivan yläpuolelle ovat olemassa, Ylitalo arvioi.

- Joukkueestamme löytyy taitoa, pelaajat vaikuttavat hyvin sitoutuneilta tähän homman ja kaikilla on sopivasti pilkettä silmäkulmassa, valmentaja Toivonen täydentää.

Lukon taustavoimissa uutena toimihenkilönä aloittaa myös joukkueenjohtaja Elina Saarenmaa. Hän odottaa innolla alkavaa sesonkia ja toivoo paikallisten tukea.

- Meillä on ollut todella positiivinen meininki alusta asti ja koko ryhmä uhkuu näyttöhaluja. Olisi hienoa jos naisten lätkästä kiinnostuisi yhä useampi raumalainen katsoja ja myös yhteistyökumppani, Saarenmaa vinkkaa.

Lukko kohtaa kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan la 11.8. Tarvasjoella Turun Palloseuran. Naisten liigan otteluohjelma löytyy täältä.


Lukon sopimustilanne 9.8.2018

Maalivahdit:

Katriina Saarenmaa, Johanna Niemi

Puolustajat:

Nea Aitta, Janina Enström, Nea Kaukola, Kati Rein, Rosa-Maria Leino.

Hyökkääjät:

Tiia Koskinen, Roosa-Maria Kangasniemi, Emilia Varpula, Ella Harjula, Maija Koski, Tuuli Ollikainen, Vera Ollikainen, Karoliina Vuorenmaa, Elviira Ylitalo, Sanni Grönroos.

Valmennus:

Marko Toivonen, Vesa Kaukola, Juha Aitta, Mikko Raanta (mv).

Joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja:

Elina Saarenmaa

Huoltaja:

Teemu Ruusu   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Helmikuu   »
Kategoriat