Rauman Lukko kiinnitti kolme päätoimista juniorivalmentajaa
26.3.2018 13:17 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Lukko julkaisi A-, B- ja C-nuorten vastuuvalmentajien sopimukset

Rauman Lukko on valinnut A-, B- ja C-juniorijoukkueidensa valmennuksen kausille 2018-2020. A-nuorten vastuuvalmentajana aloittaa Niko Marttila (kuvassa toinen vasemmalta), B-nuorten penkin takana jatkaa Jarkko Kauvosaari (oikealla) C-nuorten valmennuksesta vastaa Jouni Lammi (toinen oikealta). Kaikki sopimukset ovat kaksivuotisia ja päätoimisia.

A-nuorten ruoriin tarttuva Niko Marttila on lahtelaislähtöinen kokenut valmentaja, jolla on takana pitkä ura liigakiekkoilijana. 47-vuotias Marttila siirtyy Raumalle Espoo Unitedin Mestis-joukkueen päävalmentajan tehtävistä.

Edelliskaudella 2016-17 hän toimi Espoo Unitedin A-nuorten SM-liigajoukkueen vastuuvalmentajana, ja tätä ennen hän johti seuran B-nuoria. Pelaajaurallaan Marttila pelasi muun muassa 362 liigaottelua edustaen Hockey Reipasta, HPK:ta ja SaiPaa.

- Näemme Nikossa tulevaisuuden huippuvalmentajan. Hän on kokenut junioripuolen koutsi, jolla on kokemusta myös Mestis-valmennuksesta. On tärkeää, että meillä on A-nuorissa sellainen valmentaja, joka tietää mihin pelaajia ollaan kasvattamassa, ja mitä erilaisia vaihtoehtoja pelaajilla on edessään, Rauman Lukon valmennuspäällikkö Timo Elo sanoo.

Marttila kertoo suuntaavansa Raumalle hyvin odotuksin.

- Lukko on hienot pitkät perinteet omaava seura, joten on kunnia-asia päästä mukaan toimintaan ja viemään sitä omalta osaltani eteenpäin. A-nuorissa eletään pelaajauran siinä vaiheessa, jossa pelin vauhti ja fyysisyys kasvavat isoin harppauksin. Siihen sopeutuminen on tärkeässä roolissa. Tehtäväni on opettaa pelaajille mitä se vaatii ja mitä pitää osata, jotta voi jonain päivänä tavoitella paikkaa Lukon liigajoukkueesta, Marttila sanoo.

B-nuorten penkin takana jatkaa Jarkko Kauvosaari. 34-vuotias, pitkän pelaajauran tehnyt Kauvosaari aloittaa toisen kautensa kyseisen ikäluokan vastuuvalmentajana. Hän aloitti valmennusuransa B-nuorissa kaudella 2016-17 Pasi Saarelan apuna.

- Meille oli ensisijaisen tärkeää, että Jarkko jatkaa meillä. Hän on tehnyt hyvää tulosta joukkueensa kanssa. Enkä tarkoita pelkästään tuloksellisesti, vaan myös arjessa ja siinä arjen valmentamisessa. Hänen kohdallaan voidaan puhua vahvasta valmennuksellisesta potentiaalista, Elo kertoo.

Kauvosaari kertoo, että jatkaminen Lukossa oli myös hänen ensisijainen vaihtoehtonsa. Tavoitteena on päästä oppimaan uutta ja kehittymään valmentajana entisestään.

- Tämän kauden alussa, kun aloitin vastuuvalmentajana, minulle tuli paljon uutta asiaa. Koen oppineeni kauden aikana paljon. Timo Elon tulo seuraan helpotti myös omaa tekemistäni, sillä pääsin keskustelemaan hänen kanssaan harjoitteista, peleistä ja pelaajista, Kauvosaari kommentoi.

- Tässä ikäluokassa tekemisen tavoite on kasvaa urheilijoiksi. Pelaajilla on kovia tavoitteita, ja he opettelevat ymmärtämään sitä, mitä niihin tavoitteisiin yltäminen tarkoittaa ja mitä se vaatii. On tärkeää oppia oman vaatimustason vaatimukset omalle tekemiselle, jotta niitä on mahdollisuus tavoitella.

C-nuorten uutena valmentajana aloittaa Jouni Lammi. 45-vuotias Lammi siirtyy Raumalle Turusta, jossa hän on työskennellyt sekä TPS:n että TuTon juniorivalmennuksessa.

- Lähdimme uuteen projektiin ja halusimme C-nuoriin pientä muutosta ulkopuolelta tulevan osaamisen ja uusien ajatusten kautta. Jouni on taitava kehittämään nuoria pelaajia eteenpäin, mikä on C-junioreissa olennainen osa valmentamista, Elo muistuttaa.

Lammi kertoo asuneensa aina Turussa, joten nyt oli hyvä aika suunnata mielenkiinnolla uusiin maisemiin.

- Iso ajatus on se, että pystyisimme viemään pelaajia eteenpäin. Pelaajien kehittäminen niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin, on tässä kohtaa se suurin menestyksen mittari. Kehityksellä pyritään siihen, että mahdollisimman monella pelaajalla olisi tulevaisuudessa mahdollisuus ja valmiudet päästä pelaamaan ammattilaisena, Lammi sanoo.

Myös fysiikka- ja luisteluvalmentaja Risto Rosendahl (kuvassa vasemmalla) jatkaa Lukossa kaksivuotisella sopimuksella. Hän vastaa yhdessä valmentajien kanssa A-, B- ja C-nuorten fysiikka- ja oheisharjoittelun suunnittelusta ja toteutuksesta. Yksi tärkeä osa Rosendahlin toimenkuvaa on Lukko Akatemian fysiikkavalmennuksesta vastaaminen.

- Riston huippuosaaminen pelaajien fysiikan kehittämisessä on tärkeä osa päivittäistä tekemistämme. Tunnemme Riston kanssa toisemme pitkältä ajalta ja tiedän hänen laajan kokemuksensa, tietotaitonsa ja osaamisensa, Elo sanoo.


   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat