Easy Hockeyn kausi alkoi - harrastustoiminnalle on kysyntää
Julkaistu: 27.09.2021 21.15

Easy Hockeyn kausi alkoi - harrastustoiminnalle on kysyntää

Rauman Lukon Easy Hockey -harrastekiekon kausi 2021-2022 alkoi lauantaina 25.9. Tuki-Areenalla. Ensimmäisellä jäävuorolla nähtiin ilahduttavan paljon osallistujia: yhteensä 15 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia.

Näistä maalivahdeista toinen oli Katriina Saarenmaa, joka vielä viime kaudella torjui kiekkoja Lukon Naisten edustusjoukkuessa. Parikymppinen porilaistaustainen maalivahti aikoo pitää ainakin yhden välivuoden tavoitteellisesta kilpaurheilusta ja keskittyä opiskeluihinsa.

Kokonaan Saarenmaa ei halunnut jäähallielämästä luopua, ja siihen saumaan Easy Hockey oli sopiva vaihtoehto.

- Viime kauden jälkeen puolen vuoden pelaamattomuus tuntui hieman kropassa, mutta kiva oli päästä pitkästä aikaa jäälle. Hyvää porukkaa oli koolla ja saatiin mukavat pelit tänään aikaiseksi, Saarenmaa kommentoi ensituntumaansa Easy Hockey -toimintaan.

Jääkiekkoliiton lanseeraaman konseptin yksi tarkoitus on avata harrastusmahdollisuuksia niillekin nuorille, joille seurojen ikäkausitoiminta ei jostain syystä sovi. Mukaan halutaan houkutella myös kokonaan uusia harrastajia, niin tyttöjä kuin poikia.

- Tyttöjääkiekon edistämisessä tälläkin toiminnalla on varmasti oma paikkansa. Kaikki hankkeet, jotka Suomessa ajavat tyttö- ja naiskiekkoa eteenpäin ovat tervetulleita. Toisaalta yksi tunnin mittainen jäävuoro viikossa on aika vähän, mutta saa siitäkin jonkinlaista tuntumaa lajiin, Saarenmaa pohtii.

Hän oli kuullut Easy Hockeysta aiemmin vain sivumennen some-kanavien kautta, joten varsinaista kosketuspintaa asiaan ei tätä ennen ollut ollenkaan.

- Ekalla jäävuorolla oli tietysti haastavaa tehdä jakoja, kun osallistujien taitotasosta ei ollut ohjaajallakaan varmaa tietoa. Minun joukkuekavereikseni valikoitui hieman nuorempaa väkeä ja se toinen puoli koostui aavistuksen kokeneemmista pelaajista. Hyviä onetimer-laukauksia sieltä ammuttiin. Koko ajan sain olla valmiina sivuttaisliikkeeseen, maalivahti Saarenmaa naurahtaa.

Pohdintaa naiskiekon asemasta

Lukko Naiset putosi viime kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas Mestikseen ja uusi kotiosoite vaihtui Raumalta Eurajoelle. Millä mielin olet hieman etäämmältä nyt seurannut entisten joukkuekaveriesi edesottamuksia?

- Positiivista signaalia olen heiltä päin kuullut, että ovat kotiutuneet Eurajoelle hyvin ja puitteet ovat muutenkin kunnossa. Itsekin pyörin siellä hallilla joskus toimitsijan tehtävissä ja TiTu-palvelun käyttäjänä, Saarenmaa kertoo.

Kysytään Katriinalta vielä näkemystä kotimaisen naisjääkiekon asemasta yleisellä tasolla. Missä ovat mielestäsi tärkeimmät kehityskohteet?

- Tasoero Naisten Liigan ja Mestiksen välillä on turhan suuri. Myös sarjojen sisällä on isoja eroja, kun kärjen ja häntäpään keskinäiset ottelut voivat päättyä liki kymmenen maalin eroilla. Ei tämä ole pitkän päälle hyvä asia, Saarenmaa harmittelee.

Moni suomalainen naispelaaja joutuu puntaroimaan tarkasti ajankäyttöään, taloudellisia resursseja ja sitä mihin jaksaa keskittyä. Jääkiekkoon panostaminen voi viedä liikaa aikaa muilta elämän osa-alueilta.

- Siksi minäkin päätin nyt ottaa hengähdystauon ja käydä jäillä vain Easy Hockeyn merkeissä, Katriina Saarenmaa summaa.

Heikki vaihtoi ikäkausijoukkueesta harrastekiekkoon

Tuki-Areenalla lauantaisin klo 10.30 alkava Easy Hockey -vuoro on monelle nuorelle hyvä syy heräillä kouluviikon jälkeen vapaapäivään ja lähteä mieluisan tekemisen pariin. Näin aikoo tehdä myös 13-vuotias raumalainen Heikki Vartila.

- Joo, olin mukana ekalla jäävuorolla ja ihan kivalta se tuntui. Meinaan kyllä käydä jatkossakin siellä pelailemassa, Vartila sanoo.

Kiekkoilit aiemmin Lukon 2008-junioreissa. Kuinka kauan olet yhteensä lajia harrastanut ja onko sinulla jotain muita vapaa-ajan aktiviteetteja?

- Nollakasien joukkueessa olin mukana alaluokilta asti. Käyn pelaamassa lisäksi salibandya Rauman SalBassa ja frisbeegolfia tulee myös heiteltyä, seiskaluokkalainen Heikki kertoo.

Easy Hockey -toimintaan voivat siis tulla mukaan ikäkausijoukkueissa aiemmin pelanneet, mutta myös he, jotka eivät ole olleet ennen seurassa kirjoilla. Mikäli joissain perheissä yhä mietitään nuorelle sopivaa matalan kynnyksen harrastemuotoa syksystä kevääseen, kannattaa edelleen ilmoittautua.

- Jos tykkää sellaisesta rennosta meinigistä, niin sinne vaan. Voin kyllä suositella muillekin, Heikki Vartila kiteyttää.