Ana Kahlhammerin rankkarilla kaksi pistettä Raumalle
Julkaistu: 07.03.2021 00.00

Lukko sai tehdä sunnuntaina täyden päivätyön karsintasarjaottelussaan JYPiä vastaan, sillä numeroihin 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0) päättynyt peli eteni aina voittomaalikilpailuun asti. Ratkaisevan rankkarin upotti Lukon itävaltalaishyökkääjä Ana Kahlhammer.

- JYP pelasi tänään hyvin ja fiksusti. Olimme vaikeuksissa heidän nopeiden syöttöjensä kanssa, totesi päävalmentaja Sami Piilikangas.

Ensimmäinen erä oli tasaista puurtamista ja sitä kuvaa myös maalivahtien torjunnat, sillä Johanna Niemi Lukon maalilla napsi 11 koppia, kun taas virkasisko Juuli Kivimäki selvisi kymmenellä. Maaleja erässä ei nähty ja peli oli jotenkin sekavaa.

Tasaista edelleen

Toisessa erässä sitten maalihanatkin jo avautuivat, kun ensin Karoliina Lindroth päätti emäntien hienon ylivoimakuvion. Ennen Lindrothin osumaa Lukko onnistui tappaamaan kaksi alivoimaa.

- Tuo oli yksi ottelun kulminaatiopisteistä, sillä JYP on tehnyt paljon maaleja ylivoimapelissään, paalutti Piilikangas.

JYP tuli tasoihin, kun erää oli pelaamatta vajaa kolme ja puoli minuuttia. Jyväskyläläisten maalista vastasi Anna Vanhala.

Kolmannessa erässä mentiin edelleen kovaa päästä päähän ja molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu. Lukon parhaat paikat osuivat ehkä erän viimeisille minuuteille, mutta mistään ei uponnut.

Draamaa

Jatkoajalla koettiin draamaa, kun ensin Mette Karru pääsi yrittämään ratkaisua rangaistuslaukauksesta, mutta sillä kertaa Kivimäki oli etevämpi. Hieman Karrun rankkarin jälkeen nähtiin pahannäköinen tilanne, JYPin Wilma-Binella Pölkki ajoi taklaustilanteessa ohi kohteesta ja törmäys laitaan oli väistämätön.

Voittomaalikilpailussa kiekko meni kolmesti verkkoon ja Lukolta onnistuivat Karru sekä Ana Kahlhammer, jonka nimiin merkittiin voittomaali. JYPin ainokaisen teki Essi Reittu.

- Onhan noita rankkareita treeneissä vähän harjoiteltu, mutta ei mitään enempää, totesi Karru.