Ykkösketjun hurja vire riitti pisteeseen
Julkaistu: 06.03.2021 00.00

Ykkösketjun hurja vire riitti pisteeseen

Lukko kärsi karsintasarjan aluksi Sportille niukan jatkoaikatappion maalein 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0). Lukon osalta Naisten Liigan karsintasarja jatkuu sunnuntaina, kun Raumalle saapuu sunnuntaina RoKille maalein 5-1 hävinnyt JYP.

Avauserässä maaleja tehtiin vuorotahtiin, Lukolta verkkoa heiluttivat Ella Harjula ja Aliisa Toivonen. Tuo Toivosen osuma syntyi vain sekunti ennen erätaukoa. Sportin ainokaisen viimeisteli Sara Storbjörk.

Toisen erän alkuminuuteilla vaasalaiset tulivat rinnalle ja menivät myös ohi, kun viimeistelyissään onnistuivat Susanna Viitala ja Julia Hagnäs. Hagnäs pääsi pommittamaan puhtaan aloitusvoiton jälkeen kovaa. Tuossa tilanteessa maskissa ollut Johanna Niemi oli vailla mahdollisuuksia.

Lukko iski taas erän toisella kympillä, kun duo Harjula ja Toivonen värkkäsivät kaksi osumaa. Ensimmäisen viimeisteli Toivonen ja toisen Harjula.

Nelisen minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä saivat raumalaisfanit jännittää, kun Roosa-Maria Kangasniemi joutui jäähypenkille. Keltapaidat kuitenkin selvittivät tuon kurimuksen. Mette Karrun alivoimaa Lukko ei selvittänytkään, vaan Viitala löi pelin jatkoajalle 26 sekuntia ennen loppusummeria.

Kaksi pistettä jäi lauantaina Vaasaan, kun Hagnäs iski kiekon Niemen selän taakse, kun jatkoaikaa oli pelattu puolitoista minuuttia.


- Kolmannesta erästä puuttui vähän voittamisen meininki. Aloimme puolustamaan vähän liikaa ja se kääntyi sitten meitä vastaan. Jatkoajan jäähyn olisi voinut jättää viheltämättä, sillä sehän oli ihan vain törmäystilanne. Ykkönen teki kyllä hienoja maaleja, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.

Ykkösketju oli siis vireessä, sillä Harjula ja Toivonen iskivät tehot 2+2 ja Maija Koski sekä Rosa-Maria Leino merkkauttivat kaksi syöttöpistettä naiseen.

Seuran uusimmat