Lukko-kapteeni Maija Koski valmiina vastuuseen
Julkaistu: 04.09.2019 00.00

Lukko-kapteeni Maija Koski valmiina vastuuseen

Naisten jääkiekon kotimainen pääsarjakausi starttaa 7.-8. syyskuuta Kuopiossa. Mukana sarjaturnauksessa ovat kaikki Naisten Liigan kymmenen joukkuetta: HIFK, HPK, Ilves, K-Espoo, KalPa, Kuortane, Kärpät, Lukko, Sport ja TPS. Jokainen joukkue pelaa viikonlopun aikana kaksi ottelua paikallisessa Lippumäen jäähallissa.

Lukon vastustaja lauantaina on HPK Kiekkonaiset. Sunnuntaina raumalaiset kohtaavat TPS:n, joka tuli tutuksi jo elokuussa pelatuissa harjoitusotteluissa.

Lukko Naisissa kapteenin C-kirjainta kantaa tällä kaudella Maija Koski. 26-vuotias hyökkääjä katsoo luottavaisena kohti tulevaa ja on valmiina kipparoimaan ryhmänsä kauden avausturnaukseen. Kyselimme häneltä tunnelmia ennen Kuopion reissua.

- Kovia pelejä siellä on odotettavissa heti alkuun. Toisaalta treenimatseissa saimme turhan jännittämisen karistettua otteista ja ajoimme uusia pelaajia sisään joukkueeseen. Nythän meillä on rosterissa leveyttä enemmän kuin vuosi sitten, joten hyvillä mielin lähdetään liikkeelle, Koski sanoo.

Naisten Liiga jakaantuu 20 ottelukierroksen jälkeen joulukuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Kuuden kärki jatkaa ylemmässä, ja neljä muuta alemmassa jatkosarjassa täydennettynä Mestis-karsinnoista tulevilla kahdella joukkueella. Miten ylös Lukon tähtäin on asetettu?

- Ehkä on liian aikaista vielä naulita mitään ehdottomia tavoiteita. Menemme peli kerrallan ja pienin askelin eteenpäin. Kun joka vaihdossa tekee parhaansa, niin sieltä ne tulokset myös pitkän päälle tulevat. Toki hyvää tuuria toivotaan myös, Lukko-kapteeni toteaa.

Viime kauden päätteeksi Lukko joutui taistelemaan sarjapaikastaan piinavan jännittävässä liigakarsinnassa. Maija Koski näkisi joukkueensa ensi keväänä taas jatkopeleissä, mutta eri syystä.

- Playoff-kokemusta ei meidän ryhmässä taida olla kuin yhdellä pelaajalla, joten pudotuspelipaikka olisi monella tapaa Lukko Naisille huikea juttu, hän pohtii.

Harjoituksissa hiottiin kuviot kuntoon Kuopion reissua varten

Kauden ensimmäiset kotiottelut Raumalla ovat ohjelmassa syyskuun puolivälissä. Lauantaina 14.9. Äijänsuon harjoitushalliin vieraaksi saapuu nousija HIFK ja sunnuntaina 15.9. Kivikylän Areenalla vastassa on Ilves.

Tällä kaudella Lukko Naisten Kivikylän Areenalla pelattavia otteluita pääsee paikan päälle seuraamaan huokean 5 euron hintaisella lipulla. Alle 15-vuotiailla on vapaa pääsy. Harjoitusjäähallissa pelattaviin otteluihin on edelleen kaikilla vapaa pääsy. Lisäksi myyntiin tulee 35 euron hintainen Lukko Naisten kausi- ja kannustajakortti, jolla pääsee seuraamaan Satakunnan parasta naisjääkiekkoa koko kauden ajaksi.

Ottelutapahtumiinkin on tulossa pieniä uudistuksia ja hallien lehtereille on tarkoitus saada entistä enemmän kovassa nosteessa olevasta naiskiekosta kiinnostuneita katsojia. Mitä terveisiä haluat lähettää raumalaisille, jotta yhä useampi jääkiekon ystävä lähtisi katsomaan Lukko Naisten kotiotteluita?

- Pelillinen menestys on tietenkin asia joka saa ihmiset kiinnostumaan, ja sen eteen teemme kaikkemme. Ihan hyvä, että oheistarjontaa on tekeillä viihtyvyyden lisäämiseksi, mutta kyllä se tasokas jääkiekko-ottelu on asia miksi jäähallille yleensä tullaan, Lukko-kapteeni Maija Koski uskoo, ja toivottaa samalla lämpimästi kaikki Lukon tyttökiekkoilijat perheineen kannustamaan Lukkoa.

Naisten Liigan alkusarjan otteluohjelma

Ruutu+ näyttää kaikki Naisten Liigan ottelut!

Harjoitusotteluiden tulokset:

Su 11.8. Lukko – Sport 0-2

La 17.8. TPS – Lukko 0-4

Su 18.8. Sport – Lukko 3-2

To 29.8. Lukko C2 – Lukko 6-1

La 31.8. Lukko – TPS 4-4.

Yhteistyössä mukana Raum Rome Paris

(Kuva: Arttu Yli-Rohdainen)

Seuran uusimmat