Meidän Lukko: Lukon leirit liikuttavat lapsia lomilla
2.5.2018 18:26 Uutiset / Pääsivusto

Kesä on kiekkoleirien aikaa

Rauman Lukko ry järjestää vuosittain erilaisia leirejä, jotka liikuttavat pieniä kiekkoilijoita. Tuki-Areenalla pelataan kaikkina vuodenaikoina. Leirien ohjelmista ja valmennuksellisista sisällöistä vastaavat Juniorilukon päätoimiset juniorivalmentajat sekä apuvalmentajina toimivat seuran ikäluokkien valmentajat.

Kiekkopäivillä liikutaan loppusyksystä, ja helmikuussa järjestetään aina kolmipäiväinen Winter Hockey Day. Näissä mukana ovat E-, F- ja G-ikäluokat. Jokaiselle ryhmälle järjestetään omat leiripäivänsä. Kolmen leiripäivän aikana tavoitetaan keskimäärin 100-130 lasta.

- Ne ovat hienot kolme päivää, jotka ovat täynnä liikunnan riemua. Sisällöt vaihtelevat toisinaan myös ilmojen mukaan. Esimerkiksi menneenä talvena oli aurinkoa, lunta ja pakkasta, joten pääsimme pitkästä aikaa tekemään oheisharjoituksia pulkkamäessä. Myös ulkojäät ovat lapsille nykypäivänä aina hieno kokemus, Janne Mäkitalo Rauman Lukosta kertoo.

Lasten ei tarvitse hylätä lajia edes kesän ajaksi, sillä kiekkoleirit liikuttavat luistimilla myös suviaikaan. Ensimmäisen kesäleirin raumalaisseura järjesti jo vuonna 1989.

- Nämä ovat olleet todella suosittuja. Kävijämäärät ovat toki vaihdelleet tässä 30 vuoden aikana melkoisesti. Joskus osallistujia oli sellaiset 80, kun taas parhaimmillaan heitä on ollut yli 200. Vuosia ei tosin voi verrata keskenään, sillä ikäluokat, pelaajien määrät ja ryhmäkoot ovat vaihdelleet.

Kesä- ja heinäkuussa järjestettävillä kiekkoleireillä ovat mukana E- ja F-juniorit. Molempien osalta leiri on nelipäiväinen. Mukana on paljon sekä Rauman Lukossa pelaavia junioreita että sateenvarjoseurojen pelaajia.

- Ryhmien koot ovat aina riippuvaisia osallistujamääristä. Jaamme pelaajat yhdestä kahteen ryhmään, jotta saamme ne järkevän kokoisiksi ja jotta jokainen pelaaja pystytään huomioimaan mahdollisimman hyvin, Mäkitalo muistuttaa.Leirit tarjoavat hyvää puuhaa lapsille lomien aikaan, jolloin vanhemmat saattavat olla töissä. Päivä liikunnan ja toisten lasten parissa hyvässä ohjauksessa tarjoaa samalla myös hyvän hoitopaikan.

- Mukana on aina lomalaisia kauempaakin kuin vain Raumalta tai tästä lähialueilta. Joka vuosi on pelaajia, jotka ovat täällä lomanvietossa vaikkapa mummolassa. Heitä on tullut muun muassa Salosta, Helsingistä ja Hämeenlinnasta. Myös ulkomaalaisia pelaajia on ollut Ruotsista ja Saksasta asti.

Leireillä opitaan jääkiekon saloja, mutta pääasia on, että kaikilla on hauskaa.

- Meillä on ohjelmassa kaksi jäätä ja kaksi oheisharjoitusta joka päivälle. Jäällä pelaamme ja teemme kiekonkäsittely-, luistelu- ja maalintekoharjoitteita. Kaikki harjoitteet tehdään kuitenkin hauskuuden ehdoilla, eli täällä ei väännetä hampaat irvessä, vaan hymy huulilla.

- Tarjolla on siis mukavia vauhdikkaita päiviä yhdessä tekemisen merkeissä. Täällä tutustutaan uusiin kavereihin ja solmitaan uusia tuttavuuksia. On iso juttu olla neljä päivää leirillä, sillä se myös kasvattaa lasta. Täällä esimerkiksi opitaan pitämään huolta omista varusteista.

Mäkitalo muistuttaa, että myös pelaajien vanhemmat voivat ilmoittautua leirien ohjaajiksi.

Leiripaketteihin kuuluu aina myös lämmin lounas ja välipala sekä jokin Lukko-tuote. Lapset ovat vuosien varrella saaneet muun muassa sinikeltaisia pipoja, lippalakkeja, T-paitoja ja muita vastaavia tuotteita. Myös Lukon liigajoukkueen pelaajia vierailee leireillä.


Juniorilukko järjestää kesän 2018 kiekkoleirit E- ja F-junnuille seuraavasti:

  • F-jun leiri viikolla 24 - ti 12.6. - pe 15.6.
  • E-jun leiri viikolla 31 - ma 30.7. - to 2.8.

Leirit järjestetään Rauman Lähdepellolla ja Tuki-Areenassa. Molemmilla leireillä on paikkoja 8 maalivahdille + 52 kenttäpelaajalle, joista muodostetaan kaksi ryhmää (4+26). Ilmoittaudu mukaan alla olevan linkin kautta ja tule viettämään sporttiset sekä hauskat neljä päivää hyvässä seurassa!

F-jun leirille (2010 ja -09) ilmoittautuminen tästä

E-jun leirille (2008 ja -07) ilmoittautuminen tästä

Leiripäivä sisältää:

– Toimintaa klo 8:30-15:00 (F-jun) tai 8:30-16:00 (E-jun)
– Kaksi jääharjoitusta
– Kaksi oheisharjoitusta
– Lämpimän lounaan ja välipalan

Näiden lisäksi leirin aikana mm.:
– Pelaajavierailuja
– Bauerin varustetestausta

Muuta:
– Hinta 240 € tai Lukon ja sateenvarjoseurojen (UJK, LaJy, EjL, LäKi, PaRa, LLuja ja KK-V) junioreille 220 €
– Osallistujat saavat Lukko T-paidan ja lippiksen
– Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
– Ilmoittautumiset / peruutukset ke 31.5. klo 12 mennessä
– Peruutusehdot: Jos ilmoittautuminen perutaan 31.5. jälkeen perimme puolet leirimaksusta, jolla katetaan aiheutuneita valmistelu- ja tuotekuluja. Peruuttamattomista ilmoittautumisista perimme koko leirimaksun.
– Yhteydenotot ja peruutukset: janne.makitalo(at)raumanlukko.fi   
Lisää uutisia
Jääkiekko
«  Maaliskuu   »
Kategoriat