Lukko jäähyili - Kuortane teki maalit
Julkaistu: 17.01.2021 00.00

Lukko kärsi Team Kuortaneelle hyvän peliesityksen jälkeen kirvelevän tappion maalein 0-3 (0-1, 0-1, 0-1). Peli oli Lukolta huikeasti parempi esitys kuin viikko sitten Sportia vastaan.

Avauserä oli tasaista vääntöä, vaikka torjunnat ihan muuta näyttivätkin, sillä Katriina Saarenmaa joutui tositoimiin yhdeksän kertaa ja virkasisko Aino Laitinen ei kertaakaan. Lukko kyllä sai pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella, mutta laukaukset painuivat ohi tai sitten kiekko karkaili lavasta juuri ratkaisevalla hetkellä.

- Maalinteko on meille juuri nyt todella iso mörkö ja siitä johtuen hätäilemme maalipaikoissa, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.

Erän ainoa maali nähtiin seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun Jenniina Kupppalan rannelaukaus yllätti Saarenmaan. Tuon jälkeen emäntäjoukkue selvitti ainoan alivoimansa kunnialla. Tuon kaksiminuuttisen aikana Maija Koski pääsi läpiajoonkin, mutta puolustaja pääsi kuitenkin häiritsemään sen verran, että laukaus jäi suutariksi.

- Joo taisi siihen puolustaja vähän päästä häiritsemään. Se olisikin ollut todella iso maali siihen paikkaan, totesi Piilikangas.

Lukko jäähyili

Toinen erä alkoi raumalaisittain huonoimmalla mahdollisella tavalla, sillä Sofianna Sundelin tuplasi vieraiden johdon vain 23 sekunnin pelin jälkeen.

Lukko joutui tappamaan erässä paljon jäähyjä, sillä joukkueelle vihellettiin peräti neljä kaksiminuuttista. Pahimpaan kurimukseen sinikeltaiset joutuivat pari ja puoli minuuttia ennen erätaukoa, kun Aliisa Toivonen ja Neea Pelkonen komennettiin jäähyaitioon 30 sekunnin välein. Kuortane ei kuitenkaan pystynyt tuota erikoistilannettaan hyödyntämään.

Jäähyjä tuli edelleen liikaa

Lukolle vihellettiin taas päätöserän ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin kaksi kahden minuutin rangaistusta, joten tuo vaikeutti kiriä entisestään. Jälkimmäisestä kakkosesta Kuortane iski vielä illan kolmantensa, kun Kiira Yrjänen survoi kiekon maaliin.

- Nolla maalia on nolla maalia. Katriina oli tänään maalillaan hyvä. Ensimmäinen maali meni koko kentällisen piikkiin ja se toisen erän alkuun tullut, niin ei niitä vain saisi tulla, paalutti Piilikangas lopuksi.