Severi Koskinen on Leijona-kiekkokoulun uusi rehtori
SeuraJulkaistu: 03.05.2021 12.00

Severi Koskinen on Leijona-kiekkokoulun uusi rehtori

Leijona-kiekkokoulu (LKK) on Suomen Jääkiekkoliiton valtakunnallinen konsepti 5-7 -vuotiaiden lasten kiekko- ja luistelukoulujen toteuttamiseen seuroissa ympäri maan. Rauman Lukossa LKK:n päävastuullisena ohjaajana on viime vuodet toiminut Janne Mäkitalo.

Kausi 2020-21 oli hänelle jo kahdeksas tässä roolissa, mutta täksi kaudeksi toimenkuva vaihtui ja Lukon LKK sai uuden vetäjän. Seuraajaksi tulee Severi Koskinen, joka on aiemmin valmentanut raumalaisseurassa U18-nuorten Mestis-joukkuetta. Turkulaislähtöisellä Koskisella on omaa pelaajataustaa TuTo:n junioriesta. Lukossa hän on U18 Teamin lisäksi valmentanut C2 Teamia ja toiminut kiekkokoulussa apuohjaajana.

Minkälaisin odotuksin tartut uuteen toimeen Mäkitalon työn jatkajana?

- Otan pestin innolla vastaan. Toivottavasti pystyn omalla esimerkilläni innostamaan lapsia mukaan jääkiekon kiehtovaan maailmaan, Koskinen aloittaa.

- Pitää toki muistaa, että LKK on ensisijaisesti liikuntakoulu, jossa vasta perehdytään terveellisiin elämäntapoihin ja opetellaan ryhmässä toimimista. Tämä tapahtuu lähinnä leikkimielisiä harjoitteita hyödyntäen. Varsinaisten lajitaitojen iskostamisen aika tulee myöhemmin, hän lisää.

LKK:n ohella Lukossa pelataan Kettu-liigaa, johon osallistuu joukkueita ja peliryhmiä myös sateenavarjoseuroista. Janne Mäkitalo ehti vuosien mittaan luotsaamaan satoja Rauman seudun lapsia jääkiekkoharrastuksen alkutaipaleelle. Matkan varrelta LKK:n ex-rehtorille jäi paljon hyviä muistoja.

- Ehdottomasti paras palaute tulee suoraan lapsilta. Ne hetket ovat olleet työssäni kaikkein palkitsevimpia, kun olen nähnyt heidän aidosti nauttivan liikunnan riemusta ja onnistumisen kokemuksista, Janne kertoo.

Lukko teki kaksi vuotta sitten ison kädenojennuksen seuran toimintaan tuleville perheille, kun pelaajapolun aloitusvaiheen jääkiekko -ja ringettetoiminta muutettiin maksuttomiksi. Kustannusten keveneminen madalsi kynnystä harratusksen aloittamiseen, mutta koronapandemian puhkeaminen vuosi sitten toi jälleen omat haasteensa toiminnan pyörittämiseen.

Oletko havainnut harrastajamäärien kehityksessä vaihtelua ja jos niin minkä verran?

- Näissä ei oikeastaan ole tapahtunut dramaattisia muutoksia suuntaan tai toiseen. Viime kauden osalta kiekkokoulun ryhmät saivat onneksi harjoitella pääosin normaalisti haastavasta korona-ajastasta huolimatta, Mäkitalo sanoo.

Lähdepellon liikuntakeskukseen kymmenisen vuotta sitten noussut Tuki-Areena on ollut valmistumisestaan asti LKK-toiminnan päätukikohta. Nykyaikainen kahden kaukalon areena tarjosi hyvät lähtökohdat juniorityön kehittämiselle.

- Halli vihittiin käyttöön suunnilleen samoihin aikohin, kun itse aloitin näissä hommissa. Täytyy sanoa, että meillä Lukossa on aivan erinomaiset puitteet ja olosuhteet pienimmillekin harrastajille, Janne Mäkitalo kiittelee.

Kysytään vielä kiekkokoulun uudelta rehtorilta, Severi Koskistelta, minkälaisia terveisiä hän haluaa lähettää perheille, jotka pohtivat kiekkoharrastuksen aloittamista tai jatkamista tällä kaudelle?

- Kesällä kannattaa liikkua säännöllisesti ja tehdä muitakin asioita jotka tuovat hyvää mieltä. Loman päättyessä on sitten sopiva aika ilmoittautua mukaan Lukon LKK-toimintaan ja päästä yhdessä touhuamaan jäälle hyvässä seurassa, vaikkapa kaverin kanssan, Severi kertoili toukokuussa tehdyssä haastattelussamme.

Ilmoittautua voi toki edelleen. Lisätiedot ja lomake löytyvät täältä.

Kiekkokoulu toteutetaan Jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulu konseptilla, ja ohjaajat on koulutettu Leijona-kiekkokoulun ohjaajakoulutuksella.