Lukko kärsi kirvelevän tappion RoKille
Julkaistu: 09.01.2021 00.00

Lukko kärsi lauantaina kirvelevän tappion RoKille maalein 2-3 (0-1, 2-0, 0-2). Rovaniemeläisten hahmo oli joukkueensa kaikki maalit viimeistellyt Moona Keskisarja.

Keskisarja avasi ottelun maalihanat kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Maalintekijä oli päässyt vain hetkeä aiemmin pois jäähyaitiosta. Muuten erä oli tasaista vääntöä ja paikkansa oli molemmilla.

Maalivahdeista rovaniemeläisten Janita Haapasaari ehti kiekon tielle 11 kertaa ja Johanna Niemi puolestaan 10. Niemi selvitti avauserässä myös yhden läpiajon.

Emma-Lotta Laamanen ja Maija Koski Lukon nimet

Ottelu jatkui tasaisena toisessakin erässä ja kumpikin kärsi yhden kahden minuutin rangaistuksen, mutta noiden aikana verkko ei kuitenkaan heilunut. Erää oli jäljellä noin viisi ja puoli minuuttia, kun Emma-Lotta Laamanen toi Lukon tasoihin. Maalin jälkeen kello kävi nelisen minuuttia ja silloin Maija Koski vei raumalaiset johtoon.

Niemi joutui erässä tositoimiin 11 kertaa, kun taas Haapasaarelle koppeja kertyi kuusi.

RoKi onnenkantamoisella tasoihin

Erää oli pelattu nelisen minuuttia, kun Keskisarja onnistui tasoittamaan ottelun ylivoimalla. Tuossa nollakulmasta lähteneellä laukauksella oli kyllä kaikki tähdet kohdillaan, sillä se kimposi Niemen suojuksista verkkoon.

Viisi ja puoli minuuttia myöhemmin Keskisarja viimeisteli iltapäivän kolmantensa, kun hän pääsi laukomaan kiekon puolustajien välistä yläkulmaan. Lukko pääsi painamaan lopussa kuudella neljää vastaan, mutta tulosta se ei tuonut.

Lukon joukkueessa nähtiin lauantaina myös kaksi uutta pelaajaa, sillä hyökkääjä Sara Hyytiä ja puolustaja Carolina Grönroos pukivat ensimmäistä kertaa ylleen sinikeltaisen pelipaidan.