Lukolle kauden päätteeksi piste Jyväskylästä
Julkaistu: 21.03.2021 00.00

Lukko kärsi tappion JYPille Naisten Liigan karsintasarjan päätöspelissä numeroin 3-2 vl (1-2, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0). Nyt raumalainen naisjääkiekko ottaa jatkossa uutta vauhtia Mestiksestä.

Avauserässä nähtiin kolme osumaa ja Lukko teki niistä kaksi. Raumalaisonnistujat olivat Silja Särkinen ja Maija Koski. Jyväskyläläisten ainokaisen viimeisteli puolestaan Henrika Huuskonen. JYPin osumaa edelsi Lukon kaamea harhasyöttö.

Juuli Kivimäki torjui JYPin maalilla 17 kertaa, kun taas Katriina Saarenmaalle koppeja kertyi 13.

JYP tuli Anna Vanhalan osumalla tasoihin, kun toista erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Maalin jälkeen kumpikin pääsi yrittämään kertaalleen ylivoimalla, mutta lisäosumia ei nähty. Lukko sai kaksikymppisen loppuun hyvän paineen, mutta 12 kertaa torjuneen Kivimäen maali pysyi koskemattomana. Saarenmaalle torjuntoja kertyi puolestaan yhdeksän.

Kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia, kun Sara Hyytiä pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta, mutta tuossa tilanteessa Kivimäki veti pidemmän korren. Erässä ei sitten maaleja nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Kivimäki torjui kaksi kertaa, kun taas Saarenmaa selvisi yhdellä kopilla. Ratkaisua ei nähty, joten edessä voittomaalikilpailu. Lukolta rankkareista onnistui ainoastaan Mette Karru ja JYPiltä puolestaan onnistuivat Sanni Nikkilä ja Veera Pohjala. Näin kauden päätteeksi Lukolle piste.

- Peli olisi voitu lyödä pakettiin jo varsinaisella peliajalla, kun oli läpiajoja ja rangaistuslaukaus, mutta ei onnistunut. Pelattiin tänään leveällä materiaalilla, no lopussa vähän tiivistimme, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.