Lukolle kirvelevä tappio Rovaniemeltä
Julkaistu: 20.03.2021 00.00

Lukolle kirvelevä tappio Rovaniemeltä

Lukko kärsi kirvelevän tappion Naisten Liigan karsintasarjassa RoKille lauantaina numeroin 6-5 (1-0, 2-4, 3-1). Tappio tiesi sitä, että raumalaisten taival liigassa päättyi ennen viimeistä sunnuntaina pelattavaa ottelua JYPiä vastaan.

Avauserän ensimmäiseen kymppiin Lukolle vihellettiin peräti kolme jäähyä. Toinen niistä oli juuri päättynyt, kun Jenna Hietala purjehti koko kentän läpi ja harhautti vielä Johanna Niemenkin.

Erä oli lievästi rovaniemeläispainotteinen, sillä Olivia Last torjui seitsemän kertaa, kun taas Johanna Niemi joutui tositoimiin 11 kertaa.

Avoimien ovien erä

Toisessa erässä verkko heilui peräti kuusi kertaa ja Lukko teki maaleista neljä. Raumalaisonnistujat olivat Maija Koski, Silja Särkinen, Mette Karru ja Ella Harjula. Karru, Koski ja Harjula merkkauttivat myös yhden syöttöpisteen.

- Peli on tasainen, mutta me otetaan ihan liikaa jäähyjä, totesi Neea Pelkonen joukkueenjohtaja Elina Saarenmaan kysymykseen.

Rovaniemeläisten onnistujat olivat puolestaan Oona Parviainen ja Jenna Pirttijärvi. Erän kuudesta maalista kolme tuli viimeisen minuutin ja seitsemän sekunnin aikana.

Kolmannessa erässä Pirttijärvi osui puolestaan vain puolen minuutin pelin tasoittaen pelin. Tuosta meni reilu kaksi minuuttia, kun Alisa Makkonen puolestaan vei emännät ylivoimalla johtoon.

- Jäähyjä tuli tänään paljon molemmille. Osa niistä tuli aiheesta, mutta osa sitten taas hieman helpolla. Kumpikin osui ylivoimalla. Ei ihan riittänyt henkinen kantti, kun päästiin 4-2-johtoon. Kolmannessakin erässä meillä oli pitkiä pyörityksiä, mutta ei onnistunut. Olimme tänään vähän kapealla materiaalilla liikkeellä ja sen myötä joukkue taisi myös vähän väsyä, totesi päävalmentaja Sami Piilikangas.

Ratkaisu nähtiin 52 sekuntia ennen loppua, kun Hietala laittoi kiekon tyhjään rysään. Koski toi Lukon vielä maalin päähän, mutta tuo neljä sekuntia ennen loppua syntynyt osuma oli laiha lohtu raumalaisille.

- Jyväskylässä on tarkoitus laittaa vielä kaikki peliin, sillä onhan kausi mukavampi päättää voittoon kuin tappioon, totesi Piilikangas.

Maalit:

8.33 1-0 Jenna Hietala
22.56 1-1 Maija Koski (Aliisa Toivonen, Ella Harjula)
29.10 1-2 Silja Särkinen (Koski)
34.45 2-2 Oona Parviainen
38.53 2-3 Mette Karru (Nea Kaukola) yv
39.26 2-4 Harjula (Koski, Karru) yv
39.34 3-4 Jenna Pirttijärvi (Moona Keskisarja, Elisa Pekkala)
40.30 4-4 Pirttijärvi (Iida Heikonen, Emmi Mourujärvi)
42.44 5-4 Alisa Makkonen (Hietala, Parviainen) yv
59.08 6-4 Hietala (Sanni Kontiosalo)

59.56 6-5 Koski (Harjula, Toivonen)

Torjunnat:

Olivia Last: 7+7+15 = 29
Johanna Niemi: 11+13+14 = 38
Seuran uusimmat