Sunnuntain painajainen Äijänsuolla
Julkaistu: 10.01.2021 00.00

Sunnuntai-illalla Kivikylän Areenalla koettiin todellinen painajainen, kun Lukko kärsi tappion Vaasan Sportille luvuin 0-7 (0-4, 0-2, 0-1). Vaasalaisista kaksi maalia naiseen tekivät Noora Mylläri ja Susanna Viitala.

Ensimmäinen erä oli Lukolta todellinen katastrofi, sillä vaasalaiset latoivat kiekon peräti neljä kertaa Johanna Niemen selän taakse. Sportilta onnistuivat Mylläri kahdesti, sekä Julia Kuusisto ja Viitala.

Maalivahdeista Melisa Mörönen torjui erässä kahdeksan kertaa, kun taas Johanna Niemi onnistui torjunnoissaan viisi kertaa.

Painajainen jatkui

Toisessa erässä Lukon painajainen jatkui, sillä kahdeksan puolen minuutin jälkeen Kiia Tuominen yllätti pomppukiekolla maalille vaihdetun Katriina Saarenmaan. Noin neljä minuuttia minuuttia myöhemmin Viitalan illan toinen syntyi sellaisen siniviivalta lähteneen “kaaliperhosen” jälkeen ja maaliin se meni vieläpä Saarenmaan räpylän kautta.

Saarenmaalle erässä kertyi viisi torjuntaa, kun taas virkasisko Mörönen koppasi kiekon kuusi kertaa.

Rankkaria lukuunottamatta hiljaista

Kolmannestakaan erästä ei jäänyt paljon kerrottavaa, sillä erän ainoat tilastomerkinnät oli Lukolle vihelletty rangaistuslaukaus, mutta Neea Pelkonen ei onnistunut yllättämään Möröstä. Rankkari aiheutui Julia Hagnäsin kampituksesta.

Wilma Hautamäki niittasi loppunumerot 0-7, kun erää oli jäljellä nelisen minuuttia. Saarenmaalle torjuntoja kertyi yhdeksän ja Möröselle puolestaan 14.