Ella Harjulan hattutemppu upotti JYPin
Julkaistu: 21.02.2021 00.00

Lukko sai tehdä täyden päivätyön, jotta Jyväskylässä pelatussa Naisten Liigan alemman loppusarjan ottelusta JYPiä vastaan täysi pistepotti lähti Raumalle. Kolmannen erän hyvä esitys takasi voiton maalein 4-7 (1-1, 2-2, 1-4). Lukon sankari oli kolme maalia viimeistellyt Ella Harjula.

Kaksi erää mentiin tasatahtiin ja maalejakin naputeltiin lähes vuorotahtiin. Lukolta onnistuivat Roosa-Maria Kangasniemi, Ella Harjula sekä Emma-Lotta Laamanen. Jyväskyläläisistä maaliverkkoa heiluttivat Zaida Holmström, Venla Nurmi ja Henrika Huuskonen.

- Me veimme peliä viidellä viittä vastaan ihan täydellisesti, mutta JYPin ylivoima oli tehokasta. Ottelun ratkaisi tänään taistelutahto eli joukkue todella halusi voittaa. Maalit tehtiin yksinkertaisten kuvioiden jälkeen. Ellan hattutemppu nyt ja Maijan viimeksi on osoitus siitä, että ykkösketju on iskussa, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.

Lukko meni menojaan

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Wilma-Binella Pölkki vei JYPin vielä ylivoimalla johtoon, mutta tuon jälkeen Lukko otti ohjat latomalla kiekon kolmesti Noora Tonterin selän taakse ja kertaalleen vielä tyhjään maaliin.

Harjula iski Pölkin osuman jälkeen kahdesti kolmeen ja puoleen minuuttiin. Lopullisesti JYP kellistyi, kun ensin Karoliina Lindroth yllätti Tonterin. Tuon osuman jälkeen Maija Koski toimitti kiekon vielä tyhjään jyväskyläläismaaliin.

-Tänään oli homma kunnossa. Eka maali syntyi maalinedushässäkän jälkeen ja toinen riparista. Kolmas olikin sitten hyvä kuti ylivoimalla. Valmennuksen lääkkeet puri tänä hyvin, joten se oli yksi voiton avaintekijöistä, totesi hattutemppuilija Harjula.