SM-liigaotteluiden erätaukopelit käynnistyvät 4.10.
21.9.2018 14:18 Uutiset / Leijona-kiekkokoulu

Pelaajille elämyksiä liigaotteluiden yhteyteen

ettu-liigajoukkueet pääsevät tälläkin kaudella pelaamaan lyhytkestoisia pienpelejä Lukon SM-liigaotteluiden erätauoilla. Ottelut pelataan täysimittaisella kentällä.

Otteluita pelataan yksi jokaista kotiottelua kohden, aina toisella erätauolla. Erätaukopeleihin osallistuville pelaajille on varattu 2 istumapaikkalippua (pelaaja ja vanhempi) pelaajaa kohden. Liput löytyy Nortamonkadun pääovelta varatuista lipuista. Joukkueille on varattu Nortamonkadun puolen pukukoppikäytävältä yksi yhteinen pukukoppi. Erätaukopeleissä pelaavien joukkueiden vetäjät vastaavat pelitapahtumasta eli joukkueiden jäälle menosta, pelin kulusta ja jäältä poistumisesta. Pelit pelataan 1 mv + 5 pelaajaa/per joukkue. Pelaajat laittavat Kettu-liigan pelipaidan päälle, ohjaajille seuran toppapuku.

Pelien tarkoituksena on tuottaa mukava elämys pienille Kettu-liigaisille suuren yleisön edessä kirkkaissa valoissa. Lisäksi erätaukopelit tuovat mukavan ja viihdyttävän lisän otteluiden erätaukoihin.

Ohjaajat hoitavat joukkueet valmiiksi odottamaan kentälle menoa jääkoneen ollessa jäällä. Huomioikaa Liigaottelun vierasjoukkue, joka kulkee samasta ovesta poistuessaan pukukoppiin ja heillä on ns. etuajo-oikeus eli vasta sen jälkeen odottamaan vuoroa, kun vierasjoukkue poistunut pukukoppiinsa.

Kun jääkone poistuu kentältä, joukkueet astuvat jäälle ja aikataulusyistä pelin on alettava välittömästi. Ohjaajat tuovat paikalle kiekon ja toimivat tuomareina. Kiekko löytyy toimitsija-aitiosta ja sinne se palautetaan myös erätaukopelin jälkeen. Jäältä on poistuttava, kun alaspäin juoksevassa erätaukokellossa on jäljellä kaksi (2) minuuttia. Poistumisen tulee tapahtua mahdollisimman nopeasti, niin että vierasjoukkue pääsee palaamaan pukukopista kentälle ilman ongelmia. Ohjelmaan kotijoukkueeksi merkitty joukkue vastaa erätaukopelin tuomaroinnista / ohjaamisesta. Ohjaajat voivat toki keskenään sopia tuomarointivastuusta. Ohjaajien tulee käyttää peleissä kypärää.

Erätaukopelien otteluohjelma kaudelle 2018-19:   
Lisää uutisia
Leijona-kiekkokoulu
«  Syyskuu   »
Kategoriat