Huima tasonnosto ei vain riittänyt
Julkaistu: 06.11.2022 18.34

Huima tasonnosto lauantailta ei vielä riittänyt Lukolle, sillä Ilves vei pisteet Westinghouse Areenalta maalein 2-5 (1-1, 0-3, 1-1). Lukolla oli jälleen paikkoja, mm. tolppalaukaus ja läpiajoja.

Lukko aloitti ottelussa maalinteon, kun Emmi Katila onnistui ylivoimalla ottelun yhdeksännellä minuutilla. Tuon jälkeen joukkue onnistui selvittämään oman alivoimansa, mutta 17. minuutilla Aleksandra Nurminen onnistui tasoittamaan nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Tolppa sisään tolppa ulos

Toisen erän alussa Lukko selvitti jo alivoimansa, mutta 11 sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Elli Suoranta upotti kiekon lämärillään toisen kerran Katriina Saarenmaan selän taakse. Toinen erä oli Lukolta murheellinen, sillä Suorannan osuman jälkeen tamperelaisista onnistuivat Helen Puputti ja Noora Mylläri. Puputti onnistui ylivoimalla, kun non viisi minuuttia oli erää pelattu. Myllärin vuoro tuli kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa.

Toisessa erässä oli myös Lukolla paikkansa, sillä Maija Koski taisteli kiekkoa maalin kulmalla painaen sitä verkkoon. Joukkue tuuletti jo maalia, mutta päätuomari levitti kätensä. Tilannetta seuranneen b-pistealoituksen jälkeen pääsi AliisaToivonen tulittamaan pisteiden välistä, mutta kiekko kimposi sisätolpasta ulos.

Lukon kiri jäi kesken

Kolmas erä oli vahvasti Lukon hallintaa, sillä Juuli Kivimäki joutui erässä tositoimiin 15 kertaa, kun Saarenmaa selvisi kuudella kopilla. Yhtä maalia enempää raumalaisjoukkue ei kyennet tekemään. Tuosta Lukon ainokaisesta vastasi Aliisa Toivonen, joka karkasi Ilves-puolustajilta läpiajoon. Läpiajonsa päätteksi "Allu" harhautti vielä Kivimäenkin. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin minuutti ja 16 sekuntia ennen päätöstä, kun Anniina Kaitala kiekon tyhjään Lukko-maaliin.

- Hieno tasonnosto joukkueelta eiliseen verrattuna ja niin saatii ntänään hieno taistelupeli. On pienistä asioista kiinni se, että päästäisiin pisteisiin, tänäänkin oli ainakin yksi tolppa ulos taas ja muutenkin meillä oli paikkoja vaikka kuinka, mutta nyt täytyy keksiä tuohon jotkut loitsut ensi viikon aikana, että saadaan onnikin vähän meidän puolelle. Nyt tehdään valtava määrä työtä maalin eteen. Ilveksen maalit tuli vähän huonoon kohtaan. Ensi viikko keräillään vähän energiaa, jotta jaksetaan sitten seuraavat neljä viikkoa ja painaa yhdeksän peliä ja kohti joulutaukoa, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.