Kun ei ole helppoa, niin on vaikeaa
Julkaistu: 05.11.2022 19.45

Lukko kärsi jälleen kotitappion Eurajoen Westinghouse Areenassa pelatussa Naisten Liigan -ottelussa. Nyt täyden pistepotin vei mukanaan Team Kuortane. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 1-5 (0-2, 0-3, 1-0).

Raumalaisjoukkue pääsi ylivoimalle vain 14 pelisekunnin jälkeen, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta Venla Varis ei ollut yllätettävissä. Sitten viidennellä peliminuutilla toisessa päässä kiekko pomppi ehkä vähän onnekkaasti vieraille ja Sinna Varjonen pääsi laukomaan lähes tyhjiin. Team Kuortane tuplasi johtonsa 17. peliminuutilla, kun Raili Mustonen kiihdytti läpiajoon, jonka päätteksi hän laukoi kiekon yläkulmaan.

Toisen erän ensimmäinen vitonen oli vahvasti Lukon hallintaa, mutta hyvistäkään paikoista ei kiekkoa saatu Variksen selän taakse. Sitten erän seitsemännellä minuutilla Mustonen iski illan toisellaan numeroiksi 0-3. Kuortane iski vielä erän lopulla kahdesti ja molemmista maaleista vastasi Tuuli Tallinen, joka onnistui 17. ja 20. minuutilla.

Lukko painoi kolmannessa erässä kiekkoa kohti Kuortaneen puolustusaluetta ja tuon myötä joukkue pääsi kuudennella minuutilla kahden pelaajan ylivoimalle. Raumalaisjoukkue ehti pyörittämään ylivoimaansa minuutin ja 12 sekuntia, jolloin Janica Laine viimeisteili numeroiksi 1-5.

- Huono valmistautuminen, joukkue ei ollut yhtään valmiina tuossa alussa pelaamaan. Purettiin sitä tuossa vähän joukkueen kanssa ja katsotaan, että mitä huomenna tapahtuu. Tänään oli jostain syystä pelokas ja liian arka ryhmä jäällä. Kiekko poltteli lavassa, eikä uskallettu olla omia itsejämme. Hiukan taas oli tuskaa tuo maalin tekeminen. Nyt on vähän vaikeeta tuo toiminen, mutta katsotaan, mitä huomenna tapahtuu, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.

Juuri nyt ei edes pompi Lukolle, mutta kuten kaikkien dufvismien isä eli Risto Dufva on todennut “Kun ei ole helppoa, niin on vaikeaa.”