Lukko loi paikkoja, mutta Hanna Brofelt oli ainoa onnistuja
Julkaistu: 02.11.2022 21.17

Lukko oli matkannut keskiviikkona Hämeenlinnaan ja kohtasi siellä pelatussa Naisten Liigan ottelussa HPK:n. Metritiski-areenalla pelattu ottelu päättyi emäntien voittoon maalein 5-1 (1-0, 0-0, 4-1).

Kaksi ensimmäistä erää oli tiukkaa ja tasaista vääntöä. Avausmaali nähtiin, kun avauserää oli pelattu 9.40 tuosta maalista vastasi Saimi Lehto. Ennen Lehdon osumaa Lukolla kaksi tai kolme sellaista paikkaa, että niillä olisi voinut horjuttaa hämeenlinnalaisia. Tähänkin otteluun sopi Aliisa Toivosen sunnuntaina lausumat sanat: “Missaamme ihan liikaa maalipaikkoja, kun taas kaveri iskee omat maalinsa ihan liian helposti.”

Maalittoman toisen erän jälkeen Jade Mäkivaara tuplasi HPK:n johdon, kun kolmatta erää oli pelattu puolitoista minuuttia. Puolitoista minuuttia myöhemmin Hanna Brofelt nosti Lukon toiveita, kun hänen rystyvippinsä upponsi etukulmasta verkkoon. Erän toisella kympillä HPK meni kuitenkin menojaan, kun Oona Koukkula, Vanessa Viitala ja Karolina Erbanova tekivät maalin naiseen.

- Pitkästä aikaa hyvä kiekkopeli. 50 minuuttia tapeltiin voitosta, sitten vastustaja pääsi rokottamaan meidän ylihyökkäämisen johdosta, kun haettiin tasoitusta kovaa. Maalinteossa on edelleen parantamista, mikäli halutaan saada pisteitä, paalutti päävalmentaja Sami Piilikangas.