Juniorit kysyvät, liigapelaajat vastaavat!
20.12.2017 11:27 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Mitä haluat kysyä Lukon liigapelaajilta?

Tälle palstalle kootaan viikoittain kysymyksiä, joita junioripelaajat esittävät esikuvilleen. Oman kysymyksesi liigapelaajalle voit lähettää osoitteeseen tiedotus(a)raumanlukko.fi.

Kaapo Kähkönen, miltä tuntui tehdä ensimmäinen maali maalivahtina?

- Maalintekeminen maalivahtina on melko harvinaista, joten kyllähän siitä tuli, ja tulee joka kerta todella hyvä fiilis. Varsinkin viime elokuun Pitsiturnauksessa tekemäni maali oli hieno kokemus, kun pelasimme aamupeliä, tupa oli täynnä ja sain tehtyä maalin juuri Porin Ässien verkkoon.

- Yritän maalintekoa aina, kun tulee paikka. Tosin täytyy muistaa, että niitä paikkoja tulee aika harvoin eikä maalia saa koskaan lähteä yrittämään niin, että riskeeraisi sillä joukkueen voiton. Yhden maalin johtoasemassa en lähde edes yrittämään, ellei sitten ole sellainen niin sanottu 100%:sti varma paikka. Maalivahdin tekemä maali ei ole koskaan sen arvoinen, että joukkueen voitto kariutuisi siihen.


Seuraava kysymys ja vastaus julkaistaan ke 24.1.

====================================

Simo-Pekka Riikola, minkälaista on pelata omaa veljeään vastaan? (Veli Juuso Riikola pelaa KalPassa.)

- Ei sitä kentällä ollessa ajattele, vaan velipoika on vastustaja siinä missä muutkin. Onhan se silti hienoa pelata vastakkain, vaikka tässä on vuosien aikana ehditty pelaamaan useamman kerran eri puolilla. Siinä on joka kerta kuitenkin sellainen pieni lisälataus, sillä onhan se sellaista herkkua, jota ei moni pääse kokemaan.

- Vanhemmat joutuvat kannustamaan molempia joukkueita. Katsomossa toisella on Lukko-pipo ja toisella KalPa-pipo. Onhan se heillekin erikoislaatuinen peli, ja äiti jännittää niitä hirveästi.


=====================================

Teemu Ramstedt, mikä on paras muisto uraltasi tähän mennessä?

- Niitä on aika monta. Yksittäisenä hetkenä nousee mieleen ensimmäinen Talviklassikko vuonna 2011, kun pelasimme HIFK:n kanssa Jokereita vastaan täydellä Olympiastadionilla 36 000 ihmisen edessä. Myös sen kauden Suomen mestaruus on hieno muisto. Samoin kuin kevään 2016 finaalisarja Tapparaa vastaan, vaikka silloin ei voittoa tullutkaan. Se oli kuitenkin monella tavalla ikimuistoinen kausi. Ja tietenkin ensimmäinen KHL-peli SKA:n paidassa on jäänyt vahvasti mieleen.


==================================

Rony Ahonen, miksi pelaat numerolla 18?

- Olen pelannut monella eri numerolla. Juniorivuosina minulla oli numero 26 ja jouduin luopumaan siitä silloin, kun pääsin HIFK:n edustusjoukkueeseen, sillä se kuului Toni Söderholmille. Sain sitten numeroksi 28 ja se oli käytössä aika pitkään. SaiPassa pelasin numerolla 14 ja siirtyessäni Lukkoon myös Sami Lähteenmäki halusi sen pelinumeron, joten otin käyttööni numeron 18. On hyvä muistaa, että numero ei ole koskaan se isoin juttu, vaan se mikä on siinä paidan etupuolella.


==================================

Heikki Liedes, miksi käytät valkoista erkkaa mailasi lavassa?

- Valkoinen vain yksinkertaisesti näyttää paremmalta. Olen joskus käyttänyt myös mustaa, mutta vedän lapaani mieluummin valkoista. Joskus jos peli ei kulje, niin saatan vaihtaa väriä. Ne ovat sellaisia taikauskojuttuja.   
Lisää uutisia
Rauman Lukko ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat