A-tytöt sijalle 6. SM-turnauksessa
Julkaistu: 24.04.2017 00.00

A-tytöt aloittivat turnaus urakkansa lauantaina kohtaamalla Kiilat Haapajärveltä. Ottelu oli Lukon hallintaa alusta loppuun ja tuloksena 3-0 voitto. Avausmaalista vastasi Matilda Elo, Emmi Isakssonin syötöstä. Vain puoli minuuttia ehti kulua, kun Lotta Mattila latasi numerot kahteen nollaan. Syöttäjinä toimivat Inka Laine ja Aliisa Toivonen. Loppu numeroiksi 3-0, ampui Aliisa Toivonen läpiajon päätteeksi. Torjuntoja Lukon Emma Hakalalla kuusi ja Kiilojen mv:lla 30.

Toiseen peliin vastustajaksi luisteli TPS. Lukon Laura Hakala aloitti maalinteon Emmi Isakssonin esityöstä. Tämän jälkeen maalinteko osoittautui hankalaksi ja seuraavasta osumasta vastasikin TPS. Tasoittaen ottelun läpiajosta 1-1, joka jäi pettymyksen kera lopputulokseksi. Lukon maalilla Katriina Saarenmaa torjui 13 kertaa, TPS:n lukeman ollessa 35.

Lauantai päivä kolmas ja viimeinen peli Espoo Unitedia vastaan alkoi shokeeravasti ja Espoo meni jo 25 sekunnin pelin jälkeen 0-1 johtoon. Espoolaiset pyörittelivät ensimmäisessä erässä johtonsa 0-3 asti, Lukon pelin ollessa hieman hakusessa. Toiseen erään Lukko ryhdistäytyi ja pääsi peliin kiinni, yritti tosissaan ja tasapäisesti kuroa etumatkaa kiinni. Yrityksistä huolimatta lopputulokseksi jäi 3-1. Lukon ainokaisen sivalsi siniviivalta, tarkalla yläkulma laukauksella Erika Kytömaa, Aliisa Toivosen syötöstä. Torjuntoja Lukon Emma Hakalalle 35, Espoolle 14.

Näillä otteilla irtosi toinen sija omassa lohkossa. Sekä paikka lohko kakkosten välisarjassa, jossa voittajalle oli tarjolla paikka pronssi otteluun.

Varhain sunnuntai aamuna starttasi ensimmäinen ottelu HPK:ta vastaan. Lukko jatkoi samalla temmolla mihin lauantaina jäi. Ja se tuotti tulosta heti ottelun neljännellä minuutilla. Emmi Isaksson laittoi kiekon verkkoon maalin edustalta, syöttäjänä toimi Matilda Elo. HPK pääsi tasoittamaan tilanteen 1-1, kunnes ylivoimalla, pitkän pyörityksen päätteeksi Lukko siirtyi 2-1 johtoon. Kiekon, lähes nolla kulmasta, maaliin laittoi Roosa Kangasniemi. Syöttö pisteet keräsivät Venla Horn ja Emmi Isaksson. Johto-asema ei kestänyt ihan loppuun asti. HPK pääsi tekemään vielä yhden, joten pisteet tasattiin maalein 2-2. Torjuntoja Lukon Katriina Saarenmaalle kirjattiin 26 sekä HPK:lle 14.

Toiseen välisarjan otteluun mentäessä oli vielä paikka pronssi pelissä saavutettavissa. Mutta vastustajaksi asettunut vanha tuttu KJT kariutti haaveet hallitsemalla peliä ja viemällä voiton maalein 1-3. Lukon ainoasta osumasta vastasi Erika Kytömaa. Tarjolla olleet syöttö pisteet nappasivat Emmi Isaksson ja Laura Hakala. Torjuntoja Lukon Emma Hakala nappasi 25, kun taas vastustajan mv sai tyytyä seitsämään.

Sijoitukseksi Lukon A-tyttö joukkueelle tuli kuudes.

Mestaruuskannua nosteli Kuortaneen joukkue, joka kukisti finaalissa hopealle jääneen Kärppien joukkueen. Pronssit pujotettiin Espoolaisten kaulaan.