Maalinteon vaikeus
Julkaistu: 16.01.2017 00.00

Lauantaina pelattiin Raumalla ottelu LukkoNaiset - HPK. Ennen ottelun alkua joukkueet kokoontuivat siniviivoille ja Rauman Lukko ry:n toiminnanjohtaja Jari Neuvonen ojensi Lukon maalivahti Eveliina Suonpäälle naisten sm-sarjan kuukaudenpelaaja palkinnon.

Itse ottelun ensimmäisessä erässä oli Lukon naisten jalat vielä ilmeisesti joulutauolla. HPK hallitsi kaukalon tapahtumia ja meni jo 0-4 johtoon Karjalaisen (2), Otamon ja Ylitalon osumilla.

Toisessa erässä Lukko pääsi jo peliin hyvin mukaan luoden useita maalinteko paikkoja. Mutta ei naisille oikein maistunut maalinteko. Erän ainoasta osumasta vastasi ylivoimalla HPK:n Hämeenniemi Otamon ja Norosen esityöstä.

Kolmas erä oli toisen tapaan tasaista ja viihdyttävää kiekkoa. Kumpikaan joukkueista ei osunut maalipuiden väliin, joten lopputulokseksi jäi 0-5. Ottelun parhaiksi pelaajina palkittiin Maijat, HPK:n Otamo ja Lukon Koski.

Sunnuntaina matkustettiin Hakametsään Ilveksen vieraaksi. Täälläkin ottelu alkoi juhlallisuuksin, kun Ilveksen Anne Tuomainen kukitettiin 300 sm-sarja ottelun rajapyykin ohittamisen kunniaksi.

Ottelussa Lukko oli alusta alkaen hyvin mukana ja pääsi muutamaan otteeseen maalinteko paikoillekkin, ei vain osumia tullut. Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Ilveksen Sari Kärnä ylivoimalla, upean yksilösuorituksen päätteeksi.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Ilveksen Sini Mikkola. Vauhdikkaassa erässä Lukko ei päässyt enään kunnon laukaisu paikoille vaikka peli eteni päästä päähän.

Kolmas erä oli kuin kopio toisesta, sillä erotuksella, että kumpikaan ei tehnyt maaleja. Ilveksen voittoon 2-0 päättyneen ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilveksen Sini Mikkola sekä Lukon Eveliina Suonpää.

Viikonlopun suurin ongelma oli maalinteko kyvyttömyys.