B Team, Final Four : B-suomi sarjan lopputurnaus Kuortane

Haukat-KJT - Lukko   1 - 2

Kuortane

Lukko B-team avasi lopputurnauksen voitolla

Lukko B-Teamin kausi huipentuu tähän viikonloppuun. Kuortaneelle on kokoontunut B-suomisarjan kuusi parasta joukkuetta taistelemaan ensi kauden mestiskarsinta paikoista sekä mitaleista. Aamupäivän ensimmäisessä pelissä Sapko voitti Hermeksen 6-3 lukemin. Lukon ottelu KJT:tä vsstaan alkoi klo 13 paikallista aikaa. Alkusarjan ottelut ovat pituudeltaan 2 x20 min.

Pelin tärkeys oli molemmille joukkueille selvä. Voitolla asetelmat tavoitteen saavuttamiseksi ovat askeleen lähempänä, kun pelejä alkusarjassa on vain kaksi. Lukko aloitti ottelun mainiosti, sillä pelikello pysähtyi aikaan 1.27, kun Eemil Puhakka siirsi kiekon maaliin Jyri Aulinin toimiessa syöttäjänä. Lukko hallitsi hienokseltaan erän alkua ja sai luotua muutamia hyviä maalipaikkoja KJT:n päädyssä. Lukko lähti ripeästi omista liikkeelle ja kiekko liikkui lavasta lapaan. Nopean avauksen päätteeksi Lukko pääsi tuikkaamaan ottelun 0-2 lukemiin pelikellon pysähtyessä aikaan 7.12 . Maalin viimeisteli Antti Herpin, Eemeli Frantin ja Eetu Mäki-Soinin syötöistä. Erän loppupuolella myös KJT sai muutamia hyviä paikkoja luotua, mutta Lukon maalillla Romi Huunonen hoiti 12 torjunnallaan joukkueensa erätauolle 0-2 lukemista. Vastustajan veskarille 10 koppia.

Toinen erä alkoi Lukon hyökkäyksellä ja laukaus päätyi ylärimaan. Sen jälkeen alkoikin melkoinen waterloo taistelu kelloa vastaan. KJT sai ansaitun kavennuksen heti erän alkuun 23.19 ja sai extra virtaa reippaasti omaan peliinsä. Lukolla ei montaa pitkää hyökkäystä toisen erän alkupuolella ollut ja oman pään pelissö oli suuria vaikeuksia. Keppi tuntui tärisevän lähes kaikilla pelaajilla. Lukon onneksi maalivahti hoiti oman hommansa hienosti ja KJT:n viimeistely ei ollut aivan parhaalla tasolla. Erän lopulla Lukko pelasi viisaasti sekunteja kellosta pois ja ei päästänyt vastustajaa pyörittämään peliä. Hyvän taistelun päätteeksi Lukko voitti avaus ottelun lopulta 1-2 lukemin ja kohtaa klo 19 alkavassa ottelussa Kisa Eaglesin Kangasalalta. Panoksia pelissä on jälleen tarjolla reilusti.

Ottelu oli sinänsä erikoinen, että siinä ei vihelletty yhtään jäähyä. Lukon maalivahdille yhteensä 23 torjuntaa vsstustajan 22 vsstaan.

Tilastot
Haukat-KJT

1 - 2

0 - 21 - 0 -
1'MaaliPuhakka Eemil
1'MaalisyöttöAulin Jyri
7'MaaliHerpin Antti
7'MaalisyöttöFrantti Eemeli
7'2. maalisyöttöMäki-Soini Eetu