B Team, B-nuorten Suomi-sarja lohko 3

Blues EPS - Lukko   2 - 7

Espoonlahti Forumhalli

Lukko B Team haki voiton Espoosta

Lukko B Teamillä oli sunnuntaina tärkeä ottelu Espoossa. Blues lähti tähänkin otteluun vain kahdella täydellä ketjulla, mutta samalla kokoonpanolla ovat tässä sarjassa pisteitä napanneet aikaisemmin. Aliarviointiin ei siis ollut yhtään varaa Lukolla, vaikka pelureita oli tuplasti enemmän kokoonpanossa.

Blues aloitti fyysisellä pelillä ja painoi kiekkoa Lukon päätyyn. Aika selvän viheltämättä jääneen laitataklauksen jälkitilanteesta kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon tarkalla rannelaukauksella. Lukko pääsi kuitenkin nopeasti mukaan otteluun ja ajassa 3.54 Eetu Mäki-Soini tasoitti pelin. Molemmat joukkueet pelasivat vauhdikasta kiekkoa ja myös melkolailla sääntöjen rajamailla, kun pilli ei soinut mistään tilanteesta. Lukko onnistui siirtymään johtoon ajassa 9.44, kun Eero Luonto pisti reboundin varmasti verkon perukoille. Lukon maalilla Romi Huunonen otti tärkeitä koppeja ja yhden läpiajonkin kiinni pitäen vieraat johdossa. Pelikellon näyttäessä aikaa 16.34, Antti Herpin teki tärkeän 1-3 maalin, joka jäi myös erätulokseksi. Torjunnat Blues 15 ja Lukko 12.

Toinen erä oli Lukolta parempaa kiekkoa kuin ensimmäinen. Omista päästiin lähtemään kontrolloituihin hyökkäyksiin ja peli painettua Bluesin päätyyn. Ajassa 25.46 Lukko siirtyi jo 1-4 johtoon Mikael Rauvolan maalilla. Reilun minuutin päästä myös kotijoukkue onnistui kaventamaan pelin 2-4 :ään. Lukko ei kuitenkaan mennyt kipsiin vaan pystyi hetken kuluttua taas pelaamaan omalla tasollaan ja pitämään kiekkoa Bluesin päädyssä. Lukko teki tärkeän pukukoppimaalin ajassa 39.00. Maalintekijänä Eemeli Frantti. Torjunnat Blues 9 ja Lukko 11.

Kolmas erä olikin sitten enemmän pelailua molemmilta joukkueilta. Lukko onnistui erän alussa Joonas Nordlundin maalilla menemään jo 2-6 johtoon ja peli oli käytänössä pelattu. Lukko maalasi vielä kertaalleen, kun Mikael Rauvola teki läpiajosta pelin lopputulokseksi 2-7 Lukolle. Lukko pystyi pitämään hyvää liikettä lähes koko ottelun ajan ja varsinkin kolmanessa erässä ei Bluesin pelurit enää jaksaneet luistella ja karvata aktiivisesti jokaista kiekkoa. Tärkeät kaksi pistettä matkasivat Raumalle.

Lukon tehokkaimmat olivat Mikael Rauvola 2+1, Eero Luonto, Joonas Nordlund, Antti Herpin, Eemeli Frantti 1+1 tehoilla. Lukon maalivahdille 32 torjuntaa vastustajan veskarille 39 koppia. Ensi viikonloppuna Lukko matkaa 92 km etelään Raisioon RNK:n vieraaksi.

Tilastot
Blues EPS

2 - 7

1 - 31 - 20 - 2
3'MaaliMäki-Soini Eetu
3'MaalisyöttöPuhakka Eemil
3'2. maalisyöttöAulin Jyri
9'MaaliLuonto Eero
9'MaalisyöttöNordlund Joonas
16'MaaliHerpin Antti
16'MaalisyöttöRauvola Mikael
25'MaaliRauvola Mikael
25'MaalisyöttöKaupinsalo Jesse
25'2. maalisyöttöKiikola Arttu
39'MaaliFrantti Eemeli
39'MaalisyöttöSaarinen Risto
42'MaaliNordlund Joonas
42'MaalisyöttöFrantti Eemeli
42'2. maalisyöttöLuonto Eero
54'Jäähy: 2 minLeskinen Riku
57'MaaliRauvola Mikael
57'MaalisyöttöSaarinen Risto
57'2. maalisyöttöKiikola Arttu
58'Jäähy: 2 minRaula Jasper