B Team, B-nuorten Suomi-sarja lohko 3

Lukko - HAKI  7 - 5

Rauma, Kivikylä Areena

Lukko B Team lunasti paikan lopputurnaukseen

Sunnuntain iltapäiväottelussa Lukko B Team sai vastaansa Kivikylä Areenalle Harjun Kiekon (HAKI, Lohja-Nummela). Ottelu oli koko kauden tärkein molemmille joukkueille, sillä tappio tiesi kesäloman alkamista. Peli lähti kotijoukkueen osalta hienosti käyntiin, kun ainoastaan minuutin pelin jälkeen Antti Herpin siirsi Lukon 1-0 johtoon. Lukko pelasi hyvää ja liikkuvaa kiekkoa saaden pelin painopisteen pysymään HAKIn päädyssä. Erän puolivälissä HAKIn pelaaja joutui kaksiminuuttiselle, jota ehdittiin pelata 11 sekuntia, kun kiekko oli verkon perukoilla. Ylivoimamaalin viimeisteli Toni Tynkkynen. HAKI ei saanut montaakaan kunnollista maalipaikkaa luotua ottelun alkupuolella ja ne muutamatkin paikat Lukon maalilla Romi Huunonen koppasi varmasti hanskaansa. Pelikello pysähtyi aikaan 15.42, kun Toni Tynkkynen teki illan toisen maalinsa siirtäen kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Ja vain muutama minuutti edellisestä niin Riku Leskinen teki ottelun komeimman kuvion päätteeksi taululle 4-0 lukemat, joka jäi myös erätulokseksi. Maalin jälkeen HAKI vaihtoi myös maalivahtia. Torjunnat Lukko 9 ja HAKIn veskarit 19 koppia.

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä ja myös vierasjoukkue onnistui maalinteossa ajassa 23.17. Lukko jatkoi kuitenkin hyvää omaa peliään ja Oskari Lehti teki tärkeän 5- 1 maalin pelikellon näyttäessä aikaa 26.44. Lukollekin tuli muutamia omanpään pitkiä pyörityksiä ja kiekkoa ei tahdottu millään saada yli siniviivan tilanteen rauhoittamiseksi. Lopulta juuri ennen puoliväliä HAKI onnistui ansaitusti kaventamaan pelin 5-2 :een. Lukko ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt ja ajassa 34.55 Eetu Mäki-Soini teki puolittaisesta läpiajosta tarkalla ylämummorannarilla taululle numerot 6-2. Muutama minuutti edellisestä ja sama mies oli jälleen asialla siirtäen kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 7-2 johtoon erätauolle.

Peli kestää kuitenkin aina sen vähintään 60 minuuttia ja sen Lukkokin sai jälleen kokea. Kun alkaa tapahtua vääriä asioita niin vastustaja yleensä niistä rankaisee. Lukon pelatessa ylivoimaa HAKIn pelaaja onnistuu kiekon riistossa ja kaventaa ottelun 7-3:een. Vieraat saivat virtaa alivoimamaalista ja käyttivät tulevat maalipaikkansa hyvin hyödyksi. Pelikello näytti aikaa 56.41, kun ottelu oli jo 7-5. Lukon omanpään nöyrä pelaaminen ei ollut parhaalla tasolla enää kolmannessa erässä. Onneksi vastustajan pelaaja otti jäähyn aikaan 57.10 ja näin ollen katkaisi vierasjoukkueelta todellisen loppukirin mahdollisuuden. Lukko pelasi nyt ylivoiman aikana viisaasti, ottaen kellosta sekunteja pois. HAKIn aikalisä viimeisellä minuutilla ei enää tilannetta muuttanut, vaan Lukko voitti tärkeän ottelun 7-5 lukemin ja lunasti paikkansa Suomi-sarjan lopputurnaukseen , joka pelataan Kuortaneella 1. - 2.4.2017. Siellä kuusi joukkuetta ratkoo paremmuutensa ja neljä parasta lunastaa paikkansa ensi syksyn Mestis-karsintoihin.

Lukon maalissa Romi Huunoselle kirjattiin yhteensä 46 koppia ja vastustajan veskareille 39 torjuntaa. Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat: Toni Tynkkynen 2+1, Eetu Mäki-Soini 2+1 sekä Riku Leskinen ja Antti Herpin 1+1 tehoilla.